Sem a vegán, vagy vegetáriánus életmód, sem az egészséges élet nem kívánja meg azt, hogy lemondjuk olyan ételekről, mint a hamburger! A konyhában mindig legyél kreatív és keresd azt, mit mivel tudsz a legjobban helyettesíteni, hogy az ízélmény ne okozzon csalódást és az eredmény egészséges is legyen. Az alábbi csicseriborsós, édesburgonyás hamburger elkészítéséhez elég néhány percet a konyhában tartózkodnunk, és ha ebédre tálaljuk, még a legvadabb húsimádók is elégedettek lesznek!
Hozzávalók 5 db pogácsához a burgeredbe
(A méréshez 2.5 decis bögrét használj!):
- 1 db nagy, főtt édesburgonya
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 marék koriander
- 1 db chipotle paprika adobo mártásban (így érdemes rákeresni az interneten, párszáz forintért rendelhető Magyarországon is) vagy ha gyorsan szeretnéd elkészíteni, akkor tabasco szósz, cayenne paprika is alkalmazható helyette
- 2 zellerszár felaprítva
- 1/4 bögre élesztőpehely
- 1/2 bögre Netamin Natúr Rizs fehérje
- 4 teáskanál őrölt lenmag
- kömény, só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.
2. Helyezd az összes hozzávalót egy konyhai robotgépbe, és dolgozd össze, míg olyan állaga nem lesz, amiből pogácsákat tudsz gyúrni a kezeddel.
3. Süsd át az így kapott pogácsákat 45-55 percig tepsiben, sütőpapíron, majd vedd ki, és hagyd hűlni egy kicsit, ettől jobban megszilárdulnak.
4. Válaszd ki a hozzávalókat (saláták, zöldségek, szószok), és állítsd össze ízlés szerint a csicseriborsós, édesburgonyás hamburgeredet!
A recept fordítás, az eredetit itt találod:
growingnaturals.com/portfolio-items/chick-pea-and-sweet-potato-protein-burgers/?portfolioCats=4
A kép illusztráció!