A színes, olasz, paradicsomos panzanella saláta az egyik személyes nagy kedvencem. Ennek álmodtam meg egy téli verzióját olyan izgalmas összetevőkkel, mint cékla és grapefruit. Igazi íz-és színkavalkád lett belőle, ráadásul a csicseriborsóval együtt rendkívül laktató, egy főétkezésnek is megfelel. Egészségetekre! :-)
Hozzávalók adagonként:
1 kisebb cékla nyersen lereszelve
1 marék főtt csicseriborsó
fél grapefruit leve és húsa
negyed lilahagyma
1 szelet szikkadt teljes kiőrlésű kenyér
1-1 csipet őrölt fahéj és római kömény
frissen őrölt bors
himalája só
olívaolaj
Elkészítés:
A lilahagymát apró kockákra vágtam, céklát egy tálba lereszeltem, a grapefruitot félbevágtam, bekockáztam a húsát, majd kifordítottam, így kiestek a kis cikkek belőle, a benne maradt húsból pedig kifacsartam a levet, majd beleszórtam a lecsöpögtetett és leöblített csicseriborsót.
A kenyeret felkockáztam, egy serpenyőben kb. 1 evőkanál olívaolajon megpirítottam, majd a salátára szórtam ezt is, befűszereztem, összekevertem és még néhány szem dióval tálaltam.
Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project blog