Hogyan lehet a gyorséttermes, jól megpakolt, olajos-szénhidrátos tekercseket, wrappeket teljesen vegán és alakkímélő formában elkészíteni? Amint megláttuk ezt a receptet, azonnal ki akartuk próbálni. Íme a végeredmény!
Hozzávalók:
- kelkáposzta levelek - nagy, sötétzöld külső leveleket használj!
- hummusz
- répa lereszelve
- nyers cékla lereszelve
- pirított tofu kockák vagy csicseriborsó, szejtán kockák (nem gluténmentes!) vagy gomba szeletek
- növényi sajt kockák - opcionális
- pirított fenyőmag vagy sós kesudió - opcionális
- avokádó szeletek, rukkola, bébispenót, csírák, friss zöldfűszerek - opcionális
Elkészítés:
Forralj egy nagy lábasban vizet, majd vedd kis lángra, ha már zubog. Konyhai csipesszel fogd meg a káposztaleveleket és a torzsa felőli részt, ami keményebb, lógasd a vízbe és párold egy kicsit. Majd engedd bele a leveleket teljesen a vízbe és főzd őket addig, amíg annyira puhák lesznek, hogy hajtogatni lehet őket. Nem kell nekik sok idő, épp csak fonnyadjanak meg. Ha kész, vedd ki őket a vízből a csipesszel, jól csepegtesd le és tedd félre. Óvatosan dolgozz velük, hogy ne lyukadjon, szakadjon ki egyik se!
Szeleteld fel az avokádót, reszeld le a répát és a céklát, vagy vágd őket gyufaszálra - csináld a saját ízlésed szerint. A tofut/szejtánt/gombát kockázd vagy szeleteld fel, és kevés olajon pirítsd meg. Sózd, borsozd, használj fűszereket ízlés szerint. Hangulattól függően lehet indiai, mediterrán vagy magyaros ihletésű is a fűszerezés.
Aztán vedd elő a káposztaleveleket, kend meg hummusszal a közepüket (ez fogja össze is fogni a tekercset) és szórj rájuk minden tölteléknek valóból egy keveset. Hajtsd be az aljukat és tekerd fel a leveleket, mintha tortillát vagy burritot csavarnál fel. Tálalhatod félbe vágva, meglocsolhatod saláta dresszinggel, kevés olíva olajjal vagy citromlével.
Variáld kedved szerint - jó étvágyat hozzá!
Eredeti recept forrása:
feastingathome.com/healthy-vegan-collard-green-wraps/