A téli hidegben mi legszívesebben egész nap az ablakban üldögélnénk egy jó könyvvel - és egy bögre finom krémlevessel a kezünkben. Vagy forrócsokival :) ... Mivel forrócsoki receptet már találhatsz édes receptjeink között, most inkább egy sós kedvencünk elkészítését osztanánk meg Veletek. Főzzétek meg és kortyolgassátok élvezettel!
Hozzávalók:
- 1 cukkini
- 1 közepes krumpli
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 1 evőkanál olaj
- 1 dl kókusztej vagy kókuszkrém (elhagyható)
- 2 csapott evőkanál natúr borsó- vagy rizs fehérje
Elkészítés:
Pucold meg a fokhagymát és vágd a gerezdeket félbe, a cukkinit pedig kockázd fel. Öntsd egy lábas aljába az olajat és kicsit pirítsd meg benne a fokhagymát. Ha már finom illata van, dobd rá a cukkini kockákat és forgasd át azokat is a forró olajon. Hagyd, hogy egy kis levet eresszenek és kicsit meg is piruljanak 1-2 helyen a darabok. Közben pucold meg a krumplit és azt is kockázd fel. Tedd a cukkinihez a lábasba és öntsd fel annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje a zöldségeket. Sózd, borsozd - lehetőleg frissen őrölt borssal. Ha felforrt, vedd kis lángra és főzd addig, amíg teljesen meg nem puhul minden benne (kb. 20 perc). Ha szeretnél kókuszkrémet hozzáadni, azt az utolsó pár percben öntsd a leveshez - de nyugodtan elhagyhatod, nem lesz kevésbé finom tejszínpótlék nélkül sem. Végül húzd félre a tűről és ha egy kicsit kihűlt, turmixold teljesen krémesre a fehérjeporral együtt. Piríthatsz napraforgó- vagy egyéb magot a tetejére, vagy pirítós kockákkal, zöldségchipsszel megszórva teheted laktatóbbá. Egészségedre!