Érdekes, egzotikus csemege, a hétköznapok megszínesítésére! Kiváló példa arra, hogyan lehet egy desszert hívogató külsejű, finom és még egészséges is!
Hozzávalók:
1/2 l gránátalmalé
2,5 dl (növényi) tej
2 ek. kókuszolaj
10 dkg kukoricakeményítő
4 ek. xilit (nyírfacukor)
--
Tálaláshoz:
1 gránátalma
kókuszchips
Elkészítés:
A gránátalmalevet és a tejet feltesszük főni. Előtte 4 evőkanálnyit kiveszünk a tejből, és abban elkeverjük a kukoricakeményítőt és a kókuszzsírt. Amikor forr a puding alapja, akkor hozzáadjuk ezt a keveréket. Keverés mellett csomómentesre főzzük, a nyírfacukrot a végén adjuk hozzá.
Friss gránátalmával és kókuszchips-szel tálaljuk.
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja