Egy kényelmesen induló hétvégi délelőtt nincs is jobb, mint egy ízletes, egészséges reggelivel indítani a napot (pláne ha valaki elkészíti helyettünk és szervírozza is...). Ez a tojás nélküli omlett tökéletes ilyen alkalmakra, jól megpakolva tetszőleges pirított zöldségekkel, növényi sajttal vagy csak egy szép salátával körítve!
Hozzávalók:
- 1/4 csésze csicseriborsó liszt
- 1/4 csésze natúr borsó fehérje por
- 1/4 csésze (selyem) tofu (elhagyható)
- kb. 1/2 csésze víz vagy édesítetlen mandulatej
- 1/4 teáskanál sütőpor (szintén elhagyható, de az állaga akkor kevésbé lesz levegős)
- 2-3 evőkanál élesztőpehely
- egy csipet kurkuma a szín miatt
- 1-2 evőkanál szójaszósz
- kevés fekete só
- fűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
Mehet minden egyszerre az aprítóba és turmixold homogénre az egészet. A vizet inkább részletekben add hozzá, ha tofut is használsz, kevesebb fog kelleni. Legyen a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb, de folyékony állaga. Ha túl folyós lett, adj még egy kis csicseri lisztet hozzá. Kevés olajon serpenyőben süsd ki, mint egy rendes omlettet.
Tölteni bármilyen pirított zöldséget el tudunk képzelni, de a gombás-paprikás-hagymás vagy a bébispenótos fokhagymás változat koktélparadicsommal szerintünk a nyerő - persze csak amíg a spárgaszezon várat magára :)...
A kép csak illusztráció!
Eredeti recept forrása:
ohmyveggies.com/how-to-make-a-vegan-omelet/