Klasszikus menza étel a hideg gyümölcsleves - most egy kicsit egyszerűbben és egészségesebben elkészítve. Minek is kell megfőzni a tökéletesen finom alapanyagokat, ha nyersen még jobbak? Próbáld ki és lehet, hogy többé te sem bíbelődsz a gyümölcsök szétfőzésével! Pikáns sós feltéttel még kerekebb az ízélmény...
Hozzávalók 4 főre:
1 kg meggy
30-40 dkg cseresznye
fél lime leve
2-3 evőkanál eritrit v méz ízlés szerint
2 evőkanál kókusztejszín (helyette joghurt v tejszín is jó)
Tetejére: 10 dkg sós kesudió
Elkészítés:
A meggyet és a cseresznyét kimagoztam. A meggyet a turmixgép táljába tettem, hozzáadtam a lime levét, az eritritet, kókusztejszínt és felöntöttem annyi vízzel, hogy kb. kétujjnyival ellepje, majd krémesre turmixoltam.
Tálba öntöttem, beleszórtam a cseresznyét, majd behűtöttem. Tálalásnál kevés kesuval megszórtam.
Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog