Mindig bátorítunk titeket arra, hogy használjátok ki az aktuális szezont és válogassatok a piacok friss kínálatából! Ez a recept is csupa nyári-őszi finomságból áll, mi pedig melegen ajánljuk ;)
Hozzávalók:
2 közepes cukkini
2 szál újhagyma
4-5 gerezd fokhagyma
2-3 tk. vegyes zöldfűszer-keverék / tartósítószermentes ételízesítő
2 tk. tárkony (kihagyható, opcionális)
kevés só- ízlés szerint
1 csokor friss petrezselyem
kb 1 liter víz
2 ek. 100% extra szűz olívaolaj
citromlé (opcionális)
--
pár szelet kenyér, felkockázva, fokhagymás-petrezselymes olajjal kikent tepsiben megsütve.
Elkészítés:
Az újhagymát felkarikázzuk, a cukkinit megmossuk és felkockázzuk. A hagymát az olaj és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk, hozzáadjuk a felkockázott cukkinit, és fokhagymával, zöld fűszerekkel (és tárkonnyal) fűszerezzük. Kb. 10 perc alatt összefőzzük, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, sót és a citromlevet, majd felöntjük vízzel és tovább főzzük. Petrezselymes-fokhagymás sült kenyérkockákkal vagy reszelt (növényi) sajttal tálaljuk.
TIPP: a petrezselymet pótolhatjuk kaporral is. (Növényi) tejszínt hozzáadva akár pépesre (krémleves) is turmixolhatjuk.
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja