Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Édes-savanyú mártás házilag

Édes-savanyú mártás házilag

Sokkal finomabb és egészségesebb, illetve olcsóbb is mint a bolti édes-savanyú mártás. Onnan jött az ötlet, hogy elkészítem, hogy kaptunk egy üveggel, és azt szerettem volna rekonstruálni, erre jutottam. Vegán recept a távol keleti ízek kedvelőinek!

edessavanyuSokkal finomabb és egészségesebb, illetve olcsóbb is mint a bolti mártás. Onnan jött az ötlet, hogy elkészítem, hogy kaptunk egy üveggel, és azt szerettem volna rekonstruálni, erre jutottam:

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db piros színű paprika
  • 1 db zöld színű paprika
  • 3 közepes sárgarépa
  • 1 kisebb zellergumó
  • 2 dl paradicsompüré
  • himalaya só- igény szerint
  • Xilit - igény szerint
  • 1 tk. ételízesítő mix
  • 1 tk. folyékony fűszer
  • 2 ek. kukoricakeményítő
  • 1-2 tk. citromlé
  • 3-4 ek. házi ketchup

--

barna rizs

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát kevés olaj és víz keverékén megpároljuk, majd hozzáadjuk a gyufaszálra szelt sárgarépát, a kis kockára aprított zellert, fokhagymát és paprikát. 1-2 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, és felöntjük 2-3 dl ételízesítővel felforralt vízzel, sózzuk, folyékony fűszerrel és ételízesítő mixszel ízesítjük, illetve a 3-4 ek. vízben kikevert kukoricakeményítőt is ekkor adjuk hozzá. Ezután cukorral, citromlével (házi) ketchuppal is ízesítjük, és készre főzzük.

A barna rizs főzése:

Lehet előgőzölt, ebben az esetben a csomagoláson van útmutató.

A sima barna rizst mosás után teflonos edényben zsiradék nélkül megpirítjuk,

de vigyázzunk, nehogy megégjen!

Érdemes kavargatni.

A rizst kétszeres vízmennyiséggel öntjük fel, és ízlés szerint sózzuk.

Forrás után, lassú tűzőn főzzük, míg meg nem puhul.

Ha szükséges, a vizet még pótoljuk.

A főzési idő kb. 30-45 perc.

Forrás:

Dankóné R. Magdolna blogja

Ezt láttad már?
Fehér helyett barna rizs!
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér