Ebben a hidegben különösen jól esnek az embernek a forró italok, levesek. Nemrég írtunk pár tippet azoknak, akik teázni szeretnek, most egy finom leves receptjét osztjuk meg veletek. Laktató, vegán, glutén- és laktózmentes ebéd, ha már unod a húslevest.
Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók 4 főre:
1 db édesburgonya
2 db sárgarépa
3 fej csiperke gomba
fél fej brokkoli
fél vöröshagyma
1 duci gerezd fokhagyma
friss vagy szárított rozmaring, kakukkfű, tárkony
csipet chilipor vagy friss chili (el is hagyható)
pár csepp citromlé
só, bors
kókuszolaj
Elkészítés:
A hagymákat kevés kókuszolajon megfuttattam, hozzáadtam az apró kockákra vágott répát és az ennél kicsit nagyobb kockákra vágott édesburgonyát. Azért nem egyformára szeltem, mert a répa nehezebben puhul, így viszont kb. egyszerre fognak. Felöntöttem kb. 1 liter vízzel, fűszereztem, összefőztem, mikor félig megpuhult a répa és az édesburgonya, akkor szórtam bele a felaprított gombát és a rózsáira szedett brokkolit. Öntöttem még hozzá kevés vizet, itt lehet ismét picit fűszerezni és még kb. 10 perc és elkészült a leves. Pár csepp citromlevet adtam hozzá tálalás előtt, ez kicsit felfrissíti az ízeket. Tetejére lehet még friss fűszereket, petrezselymet szórni kedv és ízlés szerint.
Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog