Gyors, egyszerű és finom. Hát kell ennél több? A datolyától és a mazsolától kellően édes, ezért sem szükséges további cukor hozzáadása. Akár ajándéknak is kiváló, ha épp Te mennél vendégségbe valahova! A tálalás a fantáziádra van bízva: lekvárok, csokoládékrémek, tejszínhab, bármit elbír ez a különleges keksz - persze nem kell mindent egyszerre! :)
Hozzávalók:
10 dkg kókuszzsír
25 dkg zabpehely
12 dkg mazsola
13 dkg datolya
Elkészítés:
A datolyákat és a mazsolát beáztatjuk, majd a datolyát feldaraboljuk. A kókuszzsírt megolvasztjuk, ebbe keverjük a zabpelyhet, hozzáadjuk az aszalványokat, majd összekeverjük, gombócokat formálunk, és sütőpapírral bélelt sütőbe téve összelapítjuk. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készül el.
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja