Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Recept: almás morzsa

Recept: almás morzsa (gluténmentes)

Szuper egyszerű kanalazós süti recept Zsuzsitól - ha nincs kedved nagyon bíbelődni de ennél valami igazán jó házi édességet, dobd össze gyorsan! Rizsliszttel gluténmentes, de sima liszttel is finom!

Recept: almás morzsaVan, hogy az emberre rátör az azonnal kielégítendő édesség utáni vágy - ilyenkor jön jól, ha kéznél van egy kis liszt, valamilyen gyümölcs és egy ilyen gyors és egyszerű recept :).. Bármilyen gyümölcs jó hozzá, a rizsliszt sem kötelező, lehet sima liszttel is készíteni, viszont így gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók:

Morzsához:

  • 25 dkg rizsliszt
  • 12 dkg vaj vagy kókuszolaj
  • 5 dkg eritrit
  • csipet só
  • fél-fél mokkáskanál őrölt gyömbér és kardamom

Almás réteghez:

  • 4-5 db alma
  • 75 gr vaníliás pudingpor
  • negyed citrom leve
  • 2 deci kókusztej ( vagy más tej, de víz is jó)
  • ízlés szerint eritrit vagy méz

Elkészítés:

A sütőt előmelegítettem 180 fokra.

Az almákat megmostam, kivájtam a magházukat és felkockáztam, majd egy kivajazott sütőforma aljára tettem őket, meglocsoltam citromlével, megszórtam eritrittel, a kókusztejben elkevertem a pudingport és ezt is hozzáöntöttem, majd betoltam a sütőbe kb. negyed órára.

A rizsliszthez hozzáadtam a fűszereket, eritritet és összemorzsoltam az egészet a vajjal. Kivettem az almát a sütőből, mikor félig megpuhult és rámorzsoltam a tésztát, majd visszatoltam kb. még 20 perce, míg a morzsa teteje pirulni kezdett. Hideg joghurttal, esetleg némi lekvárral, langyosan isteni.


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér