fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
12 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Recept: almás morzsa

Recept: almás morzsa (gluténmentes)

Szuper egyszerű kanalazós süti recept Zsuzsitól - ha nincs kedved nagyon bíbelődni de ennél valami igazán jó házi édességet, dobd össze gyorsan! Rizsliszttel gluténmentes, de sima liszttel is finom!

Recept: almás morzsaVan, hogy az emberre rátör az azonnal kielégítendő édesség utáni vágy - ilyenkor jön jól, ha kéznél van egy kis liszt, valamilyen gyümölcs és egy ilyen gyors és egyszerű recept :).. Bármilyen gyümölcs jó hozzá, a rizsliszt sem kötelező, lehet sima liszttel is készíteni, viszont így gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók:

Morzsához:

  • 25 dkg rizsliszt
  • 12 dkg vaj vagy kókuszolaj
  • 5 dkg eritrit
  • csipet só
  • fél-fél mokkáskanál őrölt gyömbér és kardamom

Almás réteghez:

  • 4-5 db alma
  • 75 gr vaníliás pudingpor
  • negyed citrom leve
  • 2 deci kókusztej ( vagy más tej, de víz is jó)
  • ízlés szerint eritrit vagy méz

Elkészítés:

A sütőt előmelegítettem 180 fokra.

Az almákat megmostam, kivájtam a magházukat és felkockáztam, majd egy kivajazott sütőforma aljára tettem őket, meglocsoltam citromlével, megszórtam eritrittel, a kókusztejben elkevertem a pudingport és ezt is hozzáöntöttem, majd betoltam a sütőbe kb. negyed órára.

A rizsliszthez hozzáadtam a fűszereket, eritritet és összemorzsoltam az egészet a vajjal. Kivettem az almát a sütőből, mikor félig megpuhult és rámorzsoltam a tésztát, majd visszatoltam kb. még 20 perce, míg a morzsa teteje pirulni kezdett. Hideg joghurttal, esetleg némi lekvárral, langyosan isteni.


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér