Akár vegán módon is elkészíthető cseresznyés-diós piskóta karobbal vagy kakaóval, karamellöntettel. Ez a cseresznyés desszert végre érezteti velünk, hogy szinte nyár van, kiülhetünk a teraszra és együtt sütizhetünk a családdal.
Hozzávalók:
piskótához:
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg finomliszt
10 dkg nyírfacukor
6 ek. olaj
1 szódabikarbóna
2,5 dl kukoricatej
1 ek. Karobpor vagy kakaópor
1 kis üveg cseresznye
1 marék dió
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összeöntjük és alaposan kikeverjük.
Olajozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd megszórjuk cseresznyével és apróra vágott dióval.
Közepes lángon sütjük, kb. 30-40 percig, a végén lejjebb vesszük a lángot.
Kitűnő piskóta lesz, tojás nélkül!
A karamellöntethez:
1:1 arányban karamellpudingot és vaníliapudingot főzünk növényi vagy sima tejjel, a végén teszünk hozzá 1-2 ek. szója- vagy hagyományos joghurtot.
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja