Egy szuperfinom, sütés nélküli receptet szeretnénk nektek bemutatni. Kifejezetten ajánljuk nyári bulikra, szülinapokra. Nem kell a konyhai forróságban töltened órákat, mégis elképesztően finom, és ráadásul egészséges alapanyagokból álló, fehérjében gazdag desszerttel örvendeztetheted meg a vendégeidet - vagy önmagad. Ha szoktál nyers édességeket készíteni azért, ha még nem próbáltad, azért készítsd el! Alig van vele munka, kezdők is bátran nekiállhatnak. Az alábbi receptből kb. 8-10 szeletes tortát tudsz készíteni.
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 1 és 1/2 bögre dió
- 1/4 bögre datolya (semmiképp ne a cukormázast vedd!)
- 2 adag csokoládés Vegan Protein Triplex
- 2 evőkanál kókuszolaj (vagy dióolaj, ha véletlen van otthon)
- egy nagy csipet só
A töltelékhez:
- 1 és 1/2 bögre mogyoróvaj
- 1 és 1/2 bögre zsíros kókusztej
- 1/4 bögre növényi szirup (agavé, rizs vagy juhar. Ha nincs más, nádcukorral is készítheted, de akkor érdemes 1 evőkanál forró vízben kicsit megolvasztani, hogy ne maradjon szemcsés a sütiben)
- 1/4 teáskanál tengeri só
Csoki rácshoz:
- fél tábla keserű csoki (70%-os)
- 1 evőkanál kókuszolaj
Elkészítés:
Először készítsd el az alapot - tedd a diót az aprítóba és daráld meg rusztikusra, aztán add hozzá a többi hozzávalót és turmixold addig, amíg kevésbé darabos, ragacsos masszát nem kapsz. Ha kész, egy kiolajozott torta- vagy magasabb piteforma aljába nyomkodd bele egyenletesen. Aztán készítsd el a tölteléket - mehet minden egyszerre az aprítóba, amíg krémesre nem turmixolódik a krém (ha lusta vagy kimosni a gépet az alapmassza után, az semmit sem von le a sütid élvezhetőségéből ;)...). A kész krémet oszlasd el egyenletesen az alapodon és tedd hűtőbe pár órára (vagy akár egész éjszakára).
Végül vízgőz felett, folyamatosan kevergetve olvaszd meg a kókuszolajon a csokit, majd egy kanál segítségével locsold csíkokban a hideg torta tetejére. Ha olyan hangulatban vagy, csokimintát is készíthetsz, vagy csak úgy rálötyögtetheted ahogy épp sikerül - lényeg, hogy minden szeletre jusson csoki is :)!
5 percre még tedd vissza a hűtőbe, hogy megkeményedjen a tetején az olvasztott csoki és már fel is szolgálhatod. Ha marad belőle, azt mindenképpen hűtőben tárold!
Eredeti recept forrása:
foodnetwork.ca/healthy-eating/blog/healthy-no-bake-peanut-butter-cup-pie/