Igazi különleges csemege, ami mégis egyszerűen elkészíthető!
A búzadarás "körítés" mindig remek lehetőséget ad arra, hogy gyerekekkel is megszerettessünk olyan gyümölcsöket, amiket nem szívesen kóstolnának meg - pedig nagyon egészségesek! Ez a recept az egész család kedvence lehet, kiadós reggelinek, vagy finom desszertnek is ajánlott.
Hozzávalók:
65 dkg búzadara
0,5 l tej/zabtej
--
adagonként ízlés szerint 1 ek. édes vagy sós mogyorókrém / vagy áfonyalekvár / vagy narancslekvár
2-3 szem füge
Elkészítés:
A (növényi) tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és sűrűre főzzük. Egy tálkát megkenünk vízzel, beleteszünk két kanál tejbegrízt, erre helyezünk egy ek. mogyorókrémet/lekvárt, majd ismét a tejbegríz következik, majd felaprított füge, ismét tejbegríz. Megvárjuk, amíg kihűl. Végül kiforgatjuk, és a tetejére is halmozunk mogyorókrémet és fügét.
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja