Különleges vendégváró finomság, vagy egészséges nasi közös filmezésekhez, beszélgetésekhez. Igaz, hogy kicsit időigényes, de szerintünk megéri, annyira egyedi ízvilágú, nem szokványos rágcsálnivaló a végeredmény!
Hozzávalók:
450 gramm fodros kel, megmosva és szárazra törölve
64 gramm natúr borsófehérje por
125 gramm marinara szósz, vagy egyéb, olaszos jellegű tésztaszósz
50 gramm frissen reszelt parmezán sajt
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál ecet (bármilyen fajta megfelel)
½ teáskanál finom tengeri só
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 160 celsius fokra. Bélelj ki 2 nagy sütőlapot sütőpapírral.
2. Húzd le a leveleket a fodros kel száráról. Tépd apró (kb. 7-8 centis) darabokra.
3. Egy nagy tálba tedd bele a fehérje port, a marinara szószt, a parmezán sajtot, az olívaolajat, az ecetet és a sót, majd kézi habverővel keverd simára.
4. Merítsd bele a fodros kel leveleket a tálba, jó alaposan, hogy a krém rájuk ragadjon. Ne legyél szégyenlős! Forgasd meg a leveleket, hogy teljesen befedje őket a krém.
5. Rendezd el a leveleket egy rétegben az előkészített sütőlapokon.
6. Süsd 30-35 percig (viszonylag száraznak és összenyomottnak/laposnak kell kinézniük-ez normális!); fordítsd meg a chipseket.
7. Süsd további 20-30 percig (időnként nézz rájuk), amíg teljesen szárazak és merevek, a külsejük pedig aranybarna nem lesz. Hagyd a chipseket teljesen kihűlni.
Forrás: powerhungry.com/2015/04/3430