Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Cikkek
ropogós kel chips

Ropogós proteines fodros kel chips

Vegetáriánus zöldségchips proteinnel fodros kelből. Diétás ropogtatnivaló bő olaj nélkül, egészséges nassoláshoz. Recept itt!

Különleges vendégváró finomság, vagy egészséges nasi közös filmezésekhez, beszélgetésekhez. Igaz, hogy kicsit időigényes, de szerintünk megéri, annyira egyedi ízvilágú, nem szokványos rágcsálnivaló a végeredmény!

Hozzávalók:

450 gramm fodros kel, megmosva és szárazra törölve

64 gramm natúr borsófehérje por

125 gramm marinara szósz, vagy egyéb, olaszos jellegű tésztaszósz

50 gramm frissen reszelt parmezán sajt

2 evőkanál olívaolaj

1 teáskanál ecet (bármilyen fajta megfelel)

½ teáskanál finom tengeri só

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 160 celsius fokra. Bélelj ki 2 nagy sütőlapot sütőpapírral.

2. Húzd le a leveleket a fodros kel száráról. Tépd apró (kb. 7-8 centis) darabokra.

3. Egy nagy tálba tedd bele a fehérje port, a marinara szószt, a parmezán sajtot, az olívaolajat, az ecetet és a sót, majd kézi habverővel keverd simára.

4. Merítsd bele a fodros kel leveleket a tálba, jó alaposan, hogy a krém rájuk ragadjon. Ne legyél szégyenlős! Forgasd meg a leveleket, hogy teljesen befedje őket a krém.

5. Rendezd el a leveleket egy rétegben az előkészített sütőlapokon.

6. Süsd 30-35 percig (viszonylag száraznak és összenyomottnak/laposnak kell kinézniük-ez normális!); fordítsd meg a chipseket.

7. Süsd további 20-30 percig (időnként nézz rájuk), amíg teljesen szárazak és merevek, a külsejük pedig aranybarna nem lesz. Hagyd a chipseket teljesen kihűlni.


Forrás: powerhungry.com/2015/04/3430

Ezt láttad már?
Netamin Natúr Borsó fehérje 500g
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér