Könnyed saláta friss zöldségekből, vegán dresszinggel. Kímélő vacsorának magában is ideális, de egy tartalmas főétel mellé akár köretnek is szenzációs.
Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 1 pritaminpaprika
- 5-6 levél medvehagyma
- 4 ek. olívaolaj
- 2 ek. fekete szezámmag
- 10 dkg füstölt növényi sajt (vagy füstölt light sajt)
- himalaya só - ízlés szerint
- 1/2 citrom leve
- 2-3 tk. agavé szirup*
Opcionális:
Kesudió tejföl
- 10 dkg kesudió
- 20 dkg natúr tofu
- 1/2 dl bio citromlé
- 2 ek. olívaolaj
- 2 ek. sörélesztőpehely
Elkészítés:
Az uborkát és paprikát megmossuk, felkockázzuk.
A medvehagymát megmossuk és felvágjuk.
A füstölt sajtot vagy növényi sajtot is felkockázzuk.
Mindezt egy tálba tesszük, majd elkészítjük az öntetet.
Az olívaolajt összekeverjük a citromlével, sózzuk, majd hozzáadjuk az agavé szirupot.
Ráöntjük a salátára, megszórjuk szezámmaggal.
Tálalás előtt meglocsolhatjuk még light salátaöntettel, vagy kesudió-tejföllel.
Utóbbihoz csak a felsorolt alapanyagokat kell erősen összeturmixoljuk, míg krémessé nem válik a massza.
*Az agavé szirup a cukor és a méz helyettesítésére szolgál. A növényi szirupok az emberi szervezet számára a legkedvezőbb édesítőszerek.
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja