Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Egészséges, könnyű receptek karácsonyra

Egészséges ünnepi menü: karácsonyi receptek

Karácsonyi menü főétellel, salátával és ínycsiklandó desszertekkel - egészséges kiadásban! Íme a bizonyíték, hogy az ünnepek idején is lehet jót, jól enni. Próbáld ki őket!

Karácsonyi menü főétellel, salátával és ínycsiklandó desszertekkel - egészséges kiadásban! Íme a bizonyíték, hogy az ünnepek idején is lehet jót, jól enni. Próbáld ki őket és oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy a Te kedvenc egészséges receptjeidet!

Halvacsora karácsonyra - Fogas Orly módra

Halvacsora szentestére, fogas karácsonykorA fogashoz:

2 tojás

2 dl sör

8 csapott evőkanál rozsliszt

só, bors

kókuszzsír a sütéshez

Az öntethez:

2 dl natúr joghurt

1 evőkanál apróra reszelt torma (lehet több is, ha csípősebben szeretitek)

1 teáskanál mustár

só, frissen őrölt bors

A körethez:

3 dl kuszkusz (vagy rizs)

1 kis csokor petrezselyem

1 marék kesudió vagy mandula

Először elkészítettem az öntetet, hogy legyen ideje összeérni az ízeknek. Egy tálba öntöttem a joghurtot, belereszeltem a tormát, belekanalaztam a mustárt, sóztam, borsoztam, összekevertem és a hűtőben várta további sorsát.

A halat megmostam, papírtörlővel megszárítottam, nagyobb csíkokra szeltem. Felvertem a tojást, beleszórtam a lisztet, majd a sört is beleöntöttem és csomómentesre kevertem egy habverővel. Egy serpenyőben annyi kókuszolajat hevítettem, hogy a serpenyő oldalán kb. 1,5 cm magasságig érjen. A haldarabokat beleforgattam a palacsintatésztába, ahonnan egyből az olajba kerültek. Mindkét oldalukat kb. 2-3 perc alatt arany barnára sütöttem, majd papírtörlőre szedtem őket.

Amíg a halak sültek, a kuszkuszt egy tálba szórtam, felöntöttem kétszer annyi mennyiségű forró vízzel, lefedtem, kb. 3 perc alatt meg is puhult. Megszórtam az aprított petrezselyemmel és a száraz serpenyőben megpirított kesudió-darabokkal.

Tálaláskor a kuszkuszt kis tálkákba tettem, amit előtte bevizeztem, hogy könnyen kijöjjön majd belőle. Belenyomkodtam, pár percig állni hagytam, majd fejjel lefelé rátettem a tányért, átfordítottam és szépen kicsúszott belőle a kuszkusz. Melléraktam a haldarabokat, közé pedig a tormás öntetet.


Vitaminbomba saláta

Saláta fekete retekből és céklábólHozzávalók 2 főre:

1 db fekete retek

1 db cékla

2 db csicsóka

1 kis doboz kefir

friss kapor

só, bors

Tetejére: 2-3 db főtt tojás

A retket, a céklát a csicsókát lereszeltem, egy tálba tettem, ráöntöttem a kefirt, a felaprított kaporral megszórtam, fűszereztem sóval és borssal majd összekevertem. A tetejére pedig egy főtt tojás került negyedekre vágva.


Fügés pohárkrém

fuges_poharkremHozzávalók 4-5 főre:

25 dkg aszalt füge

1 marék dió

1 marék aszalt áfonya vagy mazsola

2 dl fehérbor (elhagyható)

3 evőkanál méz

fél mokkáskanál őrölt fahéj

Tetejére:

3 deci sűrű görög joghurt vagy vanília fagyi

1 csipet vaníliapor v vaníliarúd kikapart belseje

1 teáskanál Xilit (édesebb szájúak kedvéért, de enélkül is édes)

negyed citrom leve

A fügék tetejét bevagdostam és tűztem bele 1-1 darab diót, majd hőálló edénybe tettem őket. Mellészórtam a többi diót és az áfonyákat, majd megszórtam a fahéjjal, ráöntöttem a bort és egy fél deci vizet is és megcsorgattam mézzel.

180 fokra előmelegített sütőbe toltam, alufóliával lefedve negyed óráig sütöttem, majd a fóliát levéve még 10 percig, míg a dió megpirult. Oda kell rá figyelni, mert a dió könnyen megég.

A joghurtban elkevertem a vaníliaport, a nyírfacukrot és meglocsoltam citromlével, majd a meleg fügével tálaltam.


Mandulás-mandarinos koszorú

Mandulás mandarinos sütemény karácsonyraHozzávalók:

250 gr darált mandula

225 gr cukor(nálam fele-fele arányban nádcukor és xilit)

4 db nagy mandarin (nekem 5 kicsi)

1 tk sütőpor

6 db tojás

A mandarinokat egészben héjastól vízben megfőztem kb. két óra alatt. Én sem hittem el, de kell neki a két óra. Leszűrtem, kihűtöttem kicsit, a vizet kicsavartam belőlük és botmixerrel pürésítettem. A darált mandulát, a cukrot a sütőport és a felvert tojásokat összekevertem egy tálban, majd a végén a mandarinpürét is egyenletesen elkevertem benne. Kivajazott és lisztezett formába öntöttem a masszát majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütöttem, tűpróbával ellenőriztem, hogy átsült-e.


FORRÁS: Pálmafa Project blog, Zsuzsi blogja

Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
5 tipp, amivel elkerülheted a puffadást az ünnepek alatt
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér