fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Áfonyás fehérjés

Áfonyás fehérjés "sajttorta"

Ez egy hosszabb előkészületet igénylő sütemény, de megéri rászánni az időt, mert tartós, elkészítés után is eláll még napokig, és elképesztően finom! A sütőre nem lesz szükséged, csak hűteni kell. Gluténmentes, laktózmentes, fehérjedús gyümölcsös álomtorta!

Hozzávalók (12 főre):

Torta alaphoz:

- 8 db nagyszemű, magozott datolya

- 1 bögre kesudió, vagy dió

- 1 adag áfonyás Vegan Prot3in Triplex

- 1 evőkanál kókusztej

- fél teáskanál só

A "sajtos" krémhez:

– Fél bögre kesudió (ezt kell 1 éjszakára, de min. 3-4 órára beáztatni)

– 200 g friss (vagy fagyasztott) áfonya

-  1 adag áfonyás Vegan Prot3in Triplex

– 100 ml juharszirup (vagy más édesítő)

– 1/3 bögre kókuszolaj

- 2/3 bögre konzerves kókusztej (használd bátran a krémesebb "fölét", amivel a konzervnyitáskor találkozol)

– 2 db lime reszelt héja és frissen facsart leve

– Édesítőszer ízlés szerint (juharszirup, agave szirup)

Elkészítés:

Áztasd vízben a kesudiót 1 éjszakára, vagy 2-3 órára. Ha a datolyád már nem kellően friss és ragadós, áztasd be azt is 10 percre. Tedd aprítógépbe a datolyát és zúzd össze. Vedd ki a masszát a gépből, majd tedd bele a kesudiót és daráld krémesre azt is. Ezután add hozzá ismét a datolyamasszát, a kókusztejet, az 1 adag proteint és a sót. Ha túl nedvesnek érzed, adj hozzá még 1 kis kesut, vagy protein port. Folpackkal bélelj ki 1 kapcsos tortaformát, vagy muffinformát, nyomkodd jól bele a masszát és tedd be a fagyasztóba 10-20 percre.

A krém elkészítéséhez szűrd le a vizet a kesudióról, majd az áfonya kivételével tedd a kesudiót az összes krém-összetevővel egy aprítógépbe és dolgozd össze, amíg teljesen krémes nem lesz. Ha túl sűrűnek érzed, adj még hozzá 1 kis kókusztejet. Felezd meg az áfonya-adagod, a felét tedd hozzá a krémhez, és kicsit dolgozd össze - vagy csak keverd bele, ha inkább egészben szeretnéd benne hagyni.  Kóstold meg, hogy elég édesnek érzed-e, ha nem, adj hozzá még édesítőt. Öntsd az alapra a krémet, majd tedd vissza a fagyasztóba 4-5 órára.

Tálalás előtt tedd rá a maradék áfonya-szemeket, vagy készíts áfonyaöntetet (ez utóbbihoz 20-30 dkg szükséged. Az áfonyát 1 evőkanál juharsziruppal, 2 evőkanál vízzel és 1 kis juharsziruppal tedd fel főni közepes lángon, kb 10 percre. Hagyd kihűlni és csak közvetlenül tálalás előtt öntsd a tortára).

A kép csak illusztráció! A recept alapján elkészített torta külleme különbözhet a képen látottól.

Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér