Igazi késő nyári finomság! Kezdő konyhatündéreknek is szívből ajánlom, mivel ez az igazi "elronthatatlan" kategóriájú sütemény. Nagyon gyorsan elkészül, 2 tálra lesz csak szükséged hozzá. Kever-kavar-megsüt-szeletel-megesz típusú zabos sütemény, reggelire is ajánlom! Úgy a legfinomabb, ha langyosan eszed hűs joghurttal, vagy egy kis vanília fagylalttal. Ó, és ringló helyett szilvát is használhatsz, ha épp az van nálad ;-)
Hozzávalók:
4 közepes méretű barack
4 nagyobb méretű ringló (szilva)
fahéj
citromlé
1-2 evőkanál zabkorpa v kukoricakeményítő
Tésztához:
1,5 bögre zabliszt (2,5 decis bögre) (másfajta liszt is jó)
fél bögre aprószemű zabpehely
1/3 bögre nyírfacukor
fél bögre olvasztott kókuszzsír v vaj
1/3 bögre tej
1 db tojás
1-1 mokkáskanál szódabikarbóna és sütőpor
Tálaláshoz:
natúr joghurt, vagy vaníliafagyi
Elkészítés:
A sütőt előmelegítettem 200 fokra.
A barackot és a ringlót felkockáztam tetszőleges méretűre és egy hőálló edénybe tettem, majd megszórtam fahéjjal, a zabkorpával és rácsorgattam a citromlevet. Ha nem elég édes a gyümölcs, akkor pár kanál nádcukor, méz vagy nyírfacukor is mehet rá. Összekevertem az egészet.
A tészta hozzávalóit szintén összekevertem és a gyümölcsök tetejére kanalaztam egy-egy evőkanállal. Tejből, liszttől függően lehet, hogy picivel többre is szükségetek lehet. Közepesen lágy, kicsit ragacsos, de nem folyós massza lesz.
Betoltam a sütőbe és kb. 20-25 perc alatt megsült. Akkor jó, ha szép aranybarna a teteje.
Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project blog