A nyári melegben jobban kívánjuk a könnyed, gyümölcsös ízeket, melyeket a nap bármelyik étkezéséhez be lehet illeszteni. Ilyen ez a barackos salsa is, amit fogyaszthatsz akár reggelire pirítóson vagy grillezés során köretként is. Ha végképp nincs étvágyad a hőségben, de mégis ennél valami egyszerű, gyorsan összedobható ételt, akkor spékeld meg bármilyen, friss, ropogós, zöld salátalevéllel, és egymagában is megállja a helyét ez az avokádós barackos salsa.
A salsa egy latin-amerikai szószféle, melyet hol krémesebb, hol darabosabb változatban készítenek, attól függően milyen étellel kombinálják. Népszerű a paradicsomos verzió, de a hozzávalókat, szezon és ízlés szerint bátran lehet variálni.
Hozzávalók:
1 db érett puha avokádó
4 db kisebb méretű őszibarack
fél csokor petrezselyem vagy koriander
2 kis gerezd fokhagyma
fél lime leve
fél mokkáskanál tört chilipaprika
pici méz
só, frissen őrölt bors
olívaolaj
A avokádót hosszában félbevágtam, kivettem a magját, kikanalaztam a húsát, majd apróra kockáztam, a petrezselymet felaprítottam. Az őszibarackok héját nem húztam le, egyáltalán nem lesz zavaró az ételben, ha az is apróra van vágva az avokádóhoz hasonlóan. Mindent egy kisebb tálba tettem, hozzáreszeltem a fokhagymát, rácsavartam a lime levét, meglocsoltam egy pici olívaolajjal és mézzel, majd sóztam, borsoztam, megszórtam a tört chilivel. Jó tesz neki, ha áll egy fél órát a hűtőben.