Használjuk ki az idényzöldségeket és gondoljuk kicsit újra a lecsót! Az extra cukkinivel a francia lecsóra (Ratatouille) emlékeztet egy kicsit, a csicseriborsót pedig azért tettem bele, mert annak magas a fehérje-tartalma, így még táplálóbb és laktatóbb is lesz a lecsónk (a magam részéről kenyeret sosem eszek mellé, anélkül viszont való igaz, hogy nem tart olyan sokáig a jóllakottság érzése - de épp ezen segít az extra csicseriborsó ;-)). Egészségedre!
Hozzávalók 3 főre:
1 nagy fej vöröshagyma
3 db paprika
3 db paradicsom
1 nagyobb méretű cukkini
15 dkg főtt csicseriborsó
4 db tojás
1 mokkáskanál kurkuma (elhagyható)
só bors
fél csokor petrezselyem a tetejére
kókuszolaj
(+ízlés szerint gabonakolbász)
Elkészítés:
Egy serpenyőben kókuszolajat kezdtem hevíteni, majd rászórtam a felaprított hagymát és amikor az üvegesre pirult, ment hozzá feldarabolt paprika és paradicsom. Sóztam, borsoztam, fedő alatt pároltam, kb. fél deci vizet is öntöttem hozzá, hogy szaftosabb legyen a végeredmény. Mikor a paprika és paradicsom majdnem teljesen átpuhult, hozzáadtam a felkockázott cukkinit is, majd a főtt csicseriborsót is, hogy az is átvegye az ízeket.
A tojásokat felvertem, hozzákevertem a kurkumát és mikor az összes zöldség megpuhult, beleöntöttem a serpenyőbe. Folyamatos keverés mellett pár percig hagytam, hogy a tojás is megfőjön. Ez ízlés dolga, én nem szeretem nagyon taknyosan, inkább tovább főzöm egy kicsit. Végül friss petrezselymet szórtam a tetejére és tálaltam.
Forrás: Zsuzsi blogja, http://palmafaproject.cafeblog.hu