A müzliszelet régi kedvenc, de a bolti verzióban sok a feleslegesen hozzáadott cukor. Lehet ezt egészségesebben is csinálni! Ráadásul az otthon elkészített verzióba tényleg belekerülhet bármi, amit csak szeretünk. Ez egy alaprecept, de bővítheted bátran banánchipssel, szárított kókuszkockákkal, vagy amivel jól esik . Sokáig eláll, bár nem hisszük, hogy ezt lesz lehetőséged tapasztalni, mert népszerű finomság. ;)
Hozzávalók:
17 dkg kókuszolaj
15 dkg méz
16 dkg Xilit
35 dkg zabpehely
10 dkg dió
10 dkg mazsola
10 dkg napraforgómag
10 dkg aszalt gyümölcs
4 ek. kókuszreszelék
Karob
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat összekeverjük (az aszalt dolgokat és a diót alaposan összeaprítjuk). A kókuszolajat és a mézet összefőzzük, felöntjük vele a zabos keveréket, majd olajjal kikent tepsiben elsimítjuk és 150 fokon 20 perc alatt összesütjük. 30 percet várunk, hogy megdermedjen és felvágjuk. Egyik felét megkenheted kókuszolaj + karob ( vagy cukrozatlan kakaópor) keverékével, de üresen is maradhat.
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja