A főtt kukorica tipikus "strandkaja", de a kukoricát ennél jóval változatosabban is el lehet készíteni. Ez a recept nem csak azt mutatja meg, hogy a kukorica bizony sülve legalább annyira jó, mint főve, hanem azt is, a fűszerekkel mindig érdemes bátran kísérletezni!
Hozzávalók:
6 cső kukorica
6-8 tk. kókuszzsír
1-1 arányban, ízlés szerint kakukkfű, fokhagymagranulátum, bors (vagy borsikafű)
2-3 tk. só
Elkészítés:
A kukoricákat megmossuk, megtisztítjuk és a csövek végeit levágjuk. Egy tálban a kókuszzsírt összekeverjük a sóval, kakukkfűvel, borssal, fokhagymaporral, és bekenjük a kukoricákat - alufóliára fektetve - kb. 1-1,5 teáskanálnyi "fűszerzsírral". Feltekerjük az alufóliákat, és 250 fokon 1 óra alatt kisütjük. Félidőben forgassuk a kukoricákat. Illatos, omlós, finom kukoricát kapunk így is. :)
TIPP: süthetsz hozzá lilahagymát (kókuszolajjal kikent tepsibe egy lilahagymát karikázzunk fel és 150 fokon süssük ki), sőt, meg is locsolhatod fokhagymás (növényi) tejföllel.
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja