Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Fóliában sült kókuszolajos-fűszeres kukorica

A főtt kukorica tipikus "strandkaja", de a kukoricát ennél jóval változatosabban is el lehet készíteni. Ez a recept nem csak azt mutatja meg, hogy a kukorica bizony sülve legalább annyira jó, mint főve, hanem azt is, a fűszerekkel mindig érdemes bátran kísérletezni!Sült kukorica recept

Hozzávalók:

6 cső kukorica

6-8 tk. kókuszzsír

1-1 arányban, ízlés szerint kakukkfű, fokhagymagranulátum, bors (vagy borsikafű)

2-3 tk. só

Elkészítés:

A kukoricákat megmossuk, megtisztítjuk és a csövek végeit levágjuk. Egy tálban a kókuszzsírt összekeverjük a sóval, kakukkfűvel, borssal, fokhagymaporral, és bekenjük a kukoricákat - alufóliára fektetve - kb. 1-1,5 teáskanálnyi "fűszerzsírral". Feltekerjük az alufóliákat, és 250 fokon 1 óra alatt kisütjük. Félidőben forgassuk a kukoricákat. Illatos, omlós, finom kukoricát kapunk így is. :)

TIPP: süthetsz hozzá lilahagymát (kókuszolajjal kikent tepsibe egy lilahagymát karikázzunk fel és 150 fokon süssük ki), sőt, meg is locsolhatod fokhagymás (növényi) tejföllel.

Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja

Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér