Azoknak, akiknek nincs energiájuk nekilátni egy adag sült gesztenye készítésének, de mégis "rákívántak" a gesztenye ízére, de azoknak is, akik gyors, egyszerű, finom és mégis egészséges desszertet szeretnének készíteni.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
kb. 1/2 kg meggy
10 dkg xilit (nyírfacukor)
1 kocka mélyhűtött gesztenye
Elkészítés:
A leveles tésztát kinyújtjuk, majd az egészet vékonyan megkenjük a felolvasztott, natúr gesztenyepürével. A meggyeket kimagozzuk és egy tálban "becukrozzuk" a xilittel, majd egy szitán átszűrjük a levét, és alaposan kinyomkodjuk.
A leveles tésztát kb. 2 ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, és a csíkokat telerakjuk a kimagozott meggyel, ezután felcsavarjuk. Olajozott -vagy szilikon- muffin formákba tesszük. 150 fokon kb. 30 perc alatt kisütjük. A tetejét is megszórjuk nyírfacukorral, melyet kávédarálón megőrlünk, így nyerünk pornyírfacukrot belőle :-)
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja