fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
12 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Őszibarackos gesztenyetorta

Eljött az őszibarack szezonja és a születésnapoké is! Magyarországon a legtöbb gyerek szeptemberben születik, ezt pedig azzal magyarázzák, hogy pont 9 hónapnyira van a karácsonytól :-). Lepjük hát meg szeretteinket ezzel az egészséges, mégis finom tortával.

barackos_gesztenyetortaEljött az őszibarack szezonja és a születésnapoké is! Magyarországon a legtöbb gyerek szeptemberben születik, ezt pedig azzal magyarázzák, hogy pont 9 hónapnyira van a karácsonytól :-). Lepjük hát meg szeretteinket ezzel az egészséges, mégis finom tortával.

Hozzávalók:

  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 35 dkg finomliszt
  • 15 dkg Xilit (nyírfacukor)
  • 12 ek. olívaolaj
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 5 dl kukoricatej

--

  • 1 kg fagyasztott gesztenyepüré
  • 10 dkg kókuszolaj
  • kb.10 dkg Xilit (nyírfacukor)
  • 25 dkg őszibarack

Elkészítés:

  • A tészta hozzávalóit összeöntjük és alaposan kikeverjük.
  • Olajozott, lisztezett tepsibe öntjük.
  • Közepes lángon sütjük, kb. 50 percig, a végén lejjebb vesszük a lángot. Kitűnő piskóta lesz, tojás nélkül!
  • A krém hozzávalóit is alaposan összekeverjük.
  • A piskótát vízszintesen három fele vágjuk.
  • A krémet szintén három fele szedjük: megkenjük először az első lapot, megszórjuk a feldarabolt barackkal, majd a második lapot is, és végük a torta külsejét is.

Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Ezt láttad már?
Gesztenyepüré, sütőtökös-narancsos gesztenyekrém házilag
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal