Eljött az őszibarack szezonja és a születésnapoké is! Magyarországon a legtöbb gyerek szeptemberben születik, ezt pedig azzal magyarázzák, hogy pont 9 hónapnyira van a karácsonytól :-). Lepjük hát meg szeretteinket ezzel az egészséges, mégis finom tortával.
Hozzávalók:
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 35 dkg finomliszt
- 15 dkg Xilit (nyírfacukor)
- 12 ek. olívaolaj
- 1 tk. szódabikarbóna
- 5 dl kukoricatej
--
- 1 kg fagyasztott gesztenyepüré
- 10 dkg kókuszolaj
- kb.10 dkg Xilit (nyírfacukor)
- 25 dkg őszibarack
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit összeöntjük és alaposan kikeverjük.
- Olajozott, lisztezett tepsibe öntjük.
- Közepes lángon sütjük, kb. 50 percig, a végén lejjebb vesszük a lángot. Kitűnő piskóta lesz, tojás nélkül!
- A krém hozzávalóit is alaposan összekeverjük.
- A piskótát vízszintesen három fele vágjuk.
- A krémet szintén három fele szedjük: megkenjük először az első lapot, megszórjuk a feldarabolt barackkal, majd a második lapot is, és végük a torta külsejét is.
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja