fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
25 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Ázsiai zöldségleves recept

Laktató ázsiai zöldségleves

Tartalmas leves különleges ízvilággal. Anyagcserét turbózó fűszerekkel, emésztést serkentő zöldségekkel, akár fogyókúrázóknak is. Kipróbált, bevált recept!

Ázsiai zöldségleves receptEgyszerű, izgalmas, de főként laktató ez a különleges leves. Egy kanál belőle és gondolatban máris egy távoli országban lehetsz! Ne ijedjetek meg a sok hozzávalótól, mert bármilyen zöldség jó bele gyakorlatilag, amit éppen otthon találtok - ezért is hívom én "mindentbele" levesnek. 2 hozzávaló van csupán, amit ne hagyjatok ki, mert ezek adják meg különlegességét: a szójaszósz és a rizstészta, nagyobb boltokban mindkettő kapható.

Az általam készített verziót fogyókúrázóknak is bátran ajánlom: a chili és a gyömbér segítenek megturbózni az anyagcserét, a csicsóka kiváló az emésztésre, a gomba és a tofu fehérjetartalma magas, míg kalóriatartalmuk alacsony, a zöldségek pedig önmagukban rengeteg, emésztésjavító rostot tartalmaznak. Próbáld ki ;-)

Hozzávalók 3 főre:

fél csomag cérna rizstészta

2 szál újhagyma

2 gerezd fokhagyma

fél db karalábé, zeller, csicsóka (vagy bármilyen leveszöldség jó)

3 fej sampion gomba

pár db friss bébispenót levél (elhagyható)

fél csomag tofu (csirkemell is lehet, vagy elhagyható)

fél hüvelykujjnyi gyömbér

nagy csipet őrölt chili

1 evőkanál szójaszósz

2 evőkanál paradicsompüré

kókuszolaj

Elkészítés:

A hagymákat felaprítottam, a zöldségeket és a tofut szintén kisebb darabokra vágtam, a gyömbért lereszeltem.

Egy edényben pár evőkanál kókuszolajat forrósítottam és rádobtam a hagymákat, majd egy-két perc múlva a zöldségeket is, a gomba kivételével illetve a tofura szintén később lesz szükség.

Rászórtam a fűszereket, meglocsoltam a szójaszósszal, belekanalaztam a paradicsompürét, jól átkevertem az egészet, majd felöntöttem vízzel, annyival, amennyi kb. egy bő ujjnyival ellepte a zöldségeket. Felforraltam, kb. 5-10 percig rotyogtak együtt, nem főztem túl puhára őket, én úgy szeretem, ha még van mit harapni rajtuk, de ti főzhetitek tovább is. Ezután beleszórtam a gombát, és a tésztát egyben beletettem, de szét is törhetitek kisebb darabokra. A gombának is max. 5 perc elég, ezalatt a tészta is puha lesz. Ekkor hozzáadtam a felkockázott tofut, adtam neki kb. 2 percet és el is zártam a gázt.

Tálaláskor megszórtam még friss újhagymával és néhány bébispenótlevéllel.


Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Ezt láttad már?
Így egyél zöldségeket fogyásod beindításához!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal