Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Recept: glutén-és laktózmentes fánk

Recept: glutén- és laktózmentes fánk

Ha farsang, akkor fánk. De el lehet készíteni gluténmentesen? Zsuzsi bebizonyította, hogy igen. Ha a forma kevésbé számít mint az íz, akkor próbáld ki ezt a glutén- és laktózmentes változatot, ráadás egészséges lekvárhelyettesítő a receptben. Farsangi fánk lisztérzékenyeknek is!

Recept: glutén-és laktózmentes fánkHa farsangi időszak, akkor fánk - de hogyan lehet egészségesebbé tenni ezt a nehéz édességet? Dobd fel lekvár helyett egy könnyű gyümölcspürével - például alma, körte és gyömbér felhasználásával, de kísérletezhetsz bármilyen gyümölccsel, ami éppen van otthon. Ezt a fánkot ráadásul glutén-és laktózérzékenyek is fogyaszthatják, így senki sem marad ki a jóból! :-) Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók:

200 g rizsliszt

100 g kölesliszt (darált köles)

50 g hajdinaliszt(darált hajdina)

10 g élesztő

2,5 deci (növényi) tej

1 tojás

25 g kókuszolaj ( vagy vaj)

45 g nádcukor

kókuszolaj a sütéshez

A  „lekvárhoz”:

1 alma

1 körte

1 teáskanál reszelt gyömbér

1-2 kanál főtt v sült sütőtök (elhagyható)

pár csepp citromlé

édesítéshez ízlés szerint méz

Elkészítés:

A liszteket összekevertem az élesztőt és egy nagy csipet nádcukrot elmorzsoltam a meleg, de nem forró kókusztejben. Letakarva langyos helyre tettem kb. 10 percre míg az élesztő felfutott.

Felolvasztottam a vajat, a liszteket összekevertem a cukorral. Mikor az élesztő felhabosodott a tej felszínén, beleöntöttem a liszt közepébe, majd hozzáadtam a tojást és a kókuszolajat is és kézzel alaposan összedolgoztam. Ha túl híg a massza akkor rizslisztet szórjatok még hozzá. Lágy, de nem folyós állagúnak kell lennie. A kelesztés alatt még sűrűsödni fog. Kb. fél órára langyos helyre tettem egy konyharuhával lefedve.

Amíg a tészta kelt, lereszeltem az almát, a körtét és a gyömbért, hozzáadtam a tököt és leturmixoltam, végül pár csepp citromlével meglocsoltam.

A megkelt tésztát egy nagy evőkanállal forró olajban, mindkét oldalán kb. 3-3 perc alatt megsütöttem, majd papírtörlőre szedtem. Frissen az igazi!


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Ezt láttad már?
Netamin Natúr Rizs fehérje 500g
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér