Ha nyár, akkor lecsó! Ez a változata átmenet a hagyományos magyaros és a francia ratatouille között - kenyér helyett quinoával pedig igazi reform fogás!
Hozzávalók 3-4 főre:
- 5 közepes paprika
- 5 paradicsom
- 1 db cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 1 deci quinoa (rizs vagy köles is jó helyette)
- 3 db tojás
- só, bors
- kókuszolaj
- Tetejére: kakukkfű vagy más fűszer
Elkészítés:
A vöröshagymát felaprítottam és kevés kókuszolajon megfonnyasztottam. Hozzáadtam a feldarabolt paprikát, majd kb. 10 perc elteltével a felkockázott paradicsomot és cukkinit is. Fűszereztem, majd kb. 10 perc után beleszórtam a quinoát is. Ha nem engedett elég levet a zöldség, akkor pici vizet öntsetek alá, nekem erre nem volt szükség. Lefedve lassú tűzön kb. 10 percig hagytam főni, míg a quinoa megpuhult, majd beleöntöttem a felvert tojásokat is és kevergetve megvártam, míg a tojás megfelelő állagú lesz, ez ízlés dolga én nem szeretem, ha nagyon folyós. Tálalásnál megszórtam még friss kakukkfűvel.
Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog