A szezámmagból készített krém (tahini néven is találkozhattál már vele) természetesen gazdag rostokban, cinkben, B1-vitaminban, kalciumban és magnéziumban. Igazi energiabomba reggeli készíthető belőle pirítóssal és gyümölcsökkel. Az alapreceptet kicsit "nyáriasítottam", így született meg ez a barackos verzió. Szerintem szuper finom lett! A szezámmag kissé füstös, telt íze ahogy találkozik a krémes barackkal, hmm, a római köménytől és a citromtól pedig egyenesen életre kelnek az ízek. Próbáld ki minél előbb ;-)
Hozzávalók (kb. 6 szelet kenyérhez elegendő):
5 dkg szezámmag
1 db nagyobb lédús barack
2 evőkanál olívaolaj
egy nagy csipet római kömény
1 duci gerezd fokhagyma
2 evőkanál citromlé
só, bors
Elkészítés:
A szezámmagot egy száraz serpenyőben megpirítottam pár perc alatt, majd ledaráltam. Hozzákevertem az olívaolajat, belereszeltem a fokhagymát, fűszereztem, megcsorgattam citromlével és belekockáztam a barackot is majd egy botmixerrel krémesre turmixoltam, és kész is van. Hűtőben max. 1 hétig eláll.
Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja