Szereted a fahéjas Cini Minist és a hasonló gabonapelyheket, de nem szeretnél cukorral teli termékeket enni? Készítsd el otthon, házilag, az egészséges verziót. Kikísérleteztem Neked, így nincs más dolgod mint összeállítani az alábbi recept szerint és jól megenni! Egészségedre :-)
Hozzávalók kb. 5-6 adaghoz:
50 gr zabliszt
60 gr lenmagliszt
20 gr kókuszliszt
30 gr Vegan Prot3in Triplex vaníliás növényi fehérjepor
1 csapott evőkanál őrölt fahéj
3 evőkanál nyírfacukor
1 csipet himalája só
2,5 deci víz
Tetejére: fahéj és nyírfacukor keveréke
Elkészítés
Az összes szárazanyagot összekevertem egy tálban, majd kis adagokban öntöttem hozzá a vizet, elkevertem, hogy lássam az állagát és ne legyen túl folyós. Sűrű, krémes, de ragacsos masszát kell kapni.
A sütőlapra sütőpapírt tettem, amit vékonyan kókuszolajjal kikentem. Erre egyengettem el nagyjából négyzet alakban vékonyan a masszát. 24 x 24 cm-es lett, kisebb, mint a tepsi. Egy késsel vékonyan berácsoztam, mert utána könnyebb kockákra vágni.
180 fokra előmelegített sütőbe toltam, kb. 15 percre, mikor a teteje szép aranybarna, akkor ki lehet venni és még melegen megszórni némi plusz fahéjas nyírfacukorral. Hagytam kicsit hűlni, felkockáztam, majd még egy száraz serpenyőben kicsit átpirítottam, de ez gyakorlatilag szinte teljesen felesleges volt, mert ropogni így sem fog, viszont sokáig eláll üvegben, hiszen se tej, se tojás nincsen benne. Reggelire kókusztejjel, friss gyümölccsel, aszalt gyümölccsel nagyon finom.
Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja