Hogyan lehet még fogyasztani a zabpelyhet, ha már unod a zabkását? Készíthetsz belőle zabkekszet, tehetsz egy kanállal a smoothied-ba, de finom nyers golyók alapanyaga is lehet. Próbáld ki ezt a fügével és kókuszreszelékkel készült változatot!
Hozzávalók:
- 50 g zabpehely
- 1 adag vaníliás vagy kókuszos Vegan Protein Triplex
- 50 g darált mandula
- 50 g darált török mogyoró
- 50 g kókuszreszelék
- 150 g aszalt füge (lehetőleg puha)
- 15 g kókuszolaj
- 1 dl növényi tej vagy víz
- 1 csipet só
A magokat és a zabpelyhet először szárazon daráld aprító gépben majdnem liszt szerűre, majd tedd félre. Szintén az aprítóban pépesítsd az aszalt fügét - ha nagyon kemény, tehetsz hozzá egy kis vizet. Keverd össze először a száraz hozzávalókat, aztán öntsd hozzá a többit és jól gyúrd össze, homogén masszává.
Ezután már csak annyi a dolgod, hogy étvágytól függően falatnyi golyókat gyúrsz belőle és vagy megeszed, vagy jól záródó edényben a hűtőben pihenteted fogyasztásig.
Jó étvágyat hozzá!