Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Házi kakaós-magos proteinszelet

Házi kakaós-magos proteinszelet

Házi vegán proteinszelet magokból és aszalt gyümölcsből.Edzés előtt vagy után eheted, ha kell egy kis energia. Sokkal olcsóbb, mint a bolti, az íze pedig szuper!

A proteinszeleteket nagyon jól tudnak jönni egy fárasztó edzés után, vagy akár előtt, ha épp nem volt időd rendesen enni és bírni akarod energiával. Viszont ezek a szeletek - valljuk be - sokszor nem a jó ízük miatt olyan népszerűek, ráadásul az áruk is igen borsos. Ezért szeretnénk most megosztani veletek egy házi változatot, ami sokkal inkább pénztárca barát és az íze is verhetetlen...

Hozzávalók:

  • 1 csésze zabpehely
  • 1/2 csésze Netamin Natúr Rizs fehérje vagy csokoládés Vegan Protein Triplex (ezzel kicsit töményebb és édesebb is lesz)
  • 1/4 csésze holland kakaópor
  • 1 csésze aszalt datolya kimagozva (ne a glükózszirupos változatot vedd, hanem a natúrt - ha az nincs, jó más aszalt gyümölcs is, akár szilva, vagy mazsola)
  • 3/4 csésze pekándió felaprítva (teljesen fehérre pucolt, előpirított hagyományos dió is jó helyette, vagy mandula, ha az van kéznél)
  • 3/4 csésze kókuszreszelék
  • 1 teáskanál vaníliaaroma, vagy egy adag bourbon vanília őrlemény
  • 1/2 teáskanál só
  • kevés víz (max 1/4 csésze)

Elkészítés:

Aprítóban daráld a zabpelyhet egészen finomra, lisztszerűre. Aztán add hozzá a fehérjeport, a kakaóport és keverd jól össze. A datolyát (vagy egyéb aszalt gyümölcsöt, amit használsz) áztasd be fél órára, aztán öntsd le róla a a vizet és tedd hozzá az őrleményhez. Tegyél bele még fél csészével a magból és fél csészével a kókuszreszelékből, add hozzá a vaníliát és a sót. Kezd el aprítani az egészet (időnként kapcsold ki a gépet, nehogy leégjen a motor - a datolya miatt nehézkesebb a turmixolás). Apránként adj hozzá egy kis vizet, ha kell. Akkor jó a massza, ha homogén és összeáll. Vedd ki az aprítóból a "tésztát", keverd hozzá a maradék magot és kókuszreszeléket, majd tedd egy sütőpapírra. Fedd be egy másik sütőpapírral és így nyújtsd ki a kívánt vastagságúra. Próbáld minél szögletesebbre nyújtani, hogy szép szeleteket tudj belőle vágni majd. Hűtsd be a kinyújtott masszát 2-3 órára, hogy kicsit megkeményedjen, így könnyebben tudod szeletelni. Ha ez túl macerásnak tűnik, gyúrhatsz a masszából egyforma méretű golyókat is, úgy is nagyon finom lesz, hidd el! Hűtőben 5 napig áll el, de fagyasztóban egy hónapig is.


Recept forrása:

fuelrunning.com/nutrition/make-your-own-german-chocolate-protein-bars

Ezt láttad már?
Netamin Natúr Rizs fehérje 500g
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér