Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Karfiolpörkölt kuszkusszal

Karfiolpörkölt kuszkusszal

Igen, létezik vegetáriánus pörkölt is! Húsmentes pörkölt recept, 15-20 perc alatt elkészíthető, ugyanolyan finom és laktató, mint a megszokott változat.

Most bebizonyítom Neked, hogy hús nélkül is lehet nagyon finom pörköltet készíteni! Érdemes kipróbálnod akkor is, ha a karfiol egyébként nem a kedvenced, mert így egészen más ízvilágban találkozhatsz vele. Nagyon hamar, 15-20 perc alatt elkészíthető étel, ráadásul amellett, hogy könnyen emészthető, még kifejezetten laktató is. Láss hozzá! :-)

Hozzávalók 2 főre:

1 fej karfiol

1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 púpos teáskanál őrölt pirospaprika

só, bors

kókuszzsír v olaj

Körethez: 1 bögre kuszkusz vagy rizs

Tetejére: pár kanál tejföl

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedtem, megmostam, a vöröshagymát apróra szeltem.

Egy lábosban kevés kókuszzsírt felforrósítottam és üvegesre pároltam a hagymát rajta, majd lehúztam a tűzről és hozzákevertem a pirospaprikát. Ezután beletettem a karfiolt is, visszatettem a tűzre, átkevertem kicsit, sóztam, borsoztam, felöntöttem kb. 1 deci vízzel, ekkor reszeltem bele a fokhagymát majd lefedve puhára főztem, kb. negyed óra alatt. Néha öntöttem alá még vizet, hogy sok szaftja legyen.

A kuszkuszt felöntöttem kétszer annyi forró vízzel, picit megsóztam, lefedtem és 5 percre magára hagytam, míg megpuhul, aztán tálalható is a karfiollal a tetején. Mehet rá még tejföl ízlés szerint.

TIPP: kifejezetten jól passzol hozzá a savanyú káposzta!


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Ezt láttad már?
Briami - zöldséges egytálétel recept, görög módra
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér