Most bebizonyítom Neked, hogy hús nélkül is lehet nagyon finom pörköltet készíteni! Érdemes kipróbálnod akkor is, ha a karfiol egyébként nem a kedvenced, mert így egészen más ízvilágban találkozhatsz vele. Nagyon hamar, 15-20 perc alatt elkészíthető étel, ráadásul amellett, hogy könnyen emészthető, még kifejezetten laktató is. Láss hozzá! :-)
Hozzávalók 2 főre:
1 fej karfiol
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 púpos teáskanál őrölt pirospaprika
só, bors
kókuszzsír v olaj
Körethez: 1 bögre kuszkusz vagy rizs
Tetejére: pár kanál tejföl
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedtem, megmostam, a vöröshagymát apróra szeltem.
Egy lábosban kevés kókuszzsírt felforrósítottam és üvegesre pároltam a hagymát rajta, majd lehúztam a tűzről és hozzákevertem a pirospaprikát. Ezután beletettem a karfiolt is, visszatettem a tűzre, átkevertem kicsit, sóztam, borsoztam, felöntöttem kb. 1 deci vízzel, ekkor reszeltem bele a fokhagymát majd lefedve puhára főztem, kb. negyed óra alatt. Néha öntöttem alá még vizet, hogy sok szaftja legyen.
A kuszkuszt felöntöttem kétszer annyi forró vízzel, picit megsóztam, lefedtem és 5 percre magára hagytam, míg megpuhul, aztán tálalható is a karfiollal a tetején. Mehet rá még tejföl ízlés szerint.
TIPP: kifejezetten jól passzol hozzá a savanyú káposzta!
Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog