Nagyon egyszerű, olcsó, gyors és finom nassolni való. Így egy őszi délutánon jól esik egy kis egészséges, nem túl édes desszert.
Hozzávalók:
- 8 db közepes alma
- 25 dkg metélt tészta
- 20 dkg mák
- 10 dkg Xilit
- 10 dkg vörösáfonya
- 2-3 ek. kókuszzsír
- Almánként 1-2 ek. szójajoghurt
Elkészítés:
Az almák tetejét levágjuk, majd kivájjuk a magházukat, úgy, hogy egyben maradjanak az almák.
Miközben a tésztát kifőzzük, a mákot megdaráljuk, és a xilittel összekeverjük.
Hozzákeverjük a kifőtt tésztát a mákos-xilites darához, beleszórjuk a vörös áfonyát, és a kivájt almabelekből hasznosítható részeket.
Megtöltjük az almákat, mindegyik tetejére kanalazunk a szójajoghurtból, majd kókuszolajjal kikent tepsibe téve 180 fokon 25-30 perc alatt kisütjük.
Forrás: Dankóné R. Magdolna bolgja