Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Mákos-vörösáfonyás tésztával töltött alma

Mákos-vörösáfonyás tésztával töltött alma

Nagyon egyszerű, olcsó, gyors és finom nassolni való. Így egy őszi délutánon jól esik egy kis egészséges, nem túl édes desszert.

makos tesztaval toltott almaNagyon egyszerű, olcsó, gyors és finom nassolni való. Így egy őszi délutánon jól esik egy kis egészséges, nem túl édes desszert.

 

Hozzávalók:

  • 8 db közepes alma
  • 25 dkg metélt tészta
  • 20 dkg mák
  • 10 dkg Xilit
  • 10 dkg vörösáfonya
  • 2-3 ek. kókuszzsír
  • Almánként 1-2 ek. szójajoghurt

Elkészítés:

Az almák tetejét levágjuk, majd kivájjuk a magházukat, úgy, hogy egyben maradjanak az almák.

Miközben a tésztát kifőzzük, a mákot megdaráljuk, és a xilittel összekeverjük.

Hozzákeverjük a kifőtt tésztát a mákos-xilites darához, beleszórjuk a vörös áfonyát, és a kivájt almabelekből hasznosítható részeket.

Megtöltjük az almákat, mindegyik tetejére kanalazunk a szójajoghurtból, majd kókuszolajjal kikent tepsibe téve 180 fokon 25-30 perc alatt kisütjük.

Forrás: Dankóné R. Magdolna bolgja

Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér