fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
12 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Mákos-vörösáfonyás tésztával töltött alma

Mákos-vörösáfonyás tésztával töltött alma

Nagyon egyszerű, olcsó, gyors és finom nassolni való. Így egy őszi délutánon jól esik egy kis egészséges, nem túl édes desszert.

makos tesztaval toltott almaNagyon egyszerű, olcsó, gyors és finom nassolni való. Így egy őszi délutánon jól esik egy kis egészséges, nem túl édes desszert.

 

Hozzávalók:

  • 8 db közepes alma
  • 25 dkg metélt tészta
  • 20 dkg mák
  • 10 dkg Xilit
  • 10 dkg vörösáfonya
  • 2-3 ek. kókuszzsír
  • Almánként 1-2 ek. szójajoghurt

Elkészítés:

Az almák tetejét levágjuk, majd kivájjuk a magházukat, úgy, hogy egyben maradjanak az almák.

Miközben a tésztát kifőzzük, a mákot megdaráljuk, és a xilittel összekeverjük.

Hozzákeverjük a kifőtt tésztát a mákos-xilites darához, beleszórjuk a vörös áfonyát, és a kivájt almabelekből hasznosítható részeket.

Megtöltjük az almákat, mindegyik tetejére kanalazunk a szójajoghurtból, majd kókuszolajjal kikent tepsibe téve 180 fokon 25-30 perc alatt kisütjük.

Forrás: Dankóné R. Magdolna bolgja

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal