Régóta kacérkodsz a kenyérsütéssel, de nem mertél még nekiállni? Akkor kezd ezzel a recepttel! Gyors, egyszerű - kezdőknek sem lesz kudarcélmény - viszont nagyon finom, jó az állaga, pár napig simán eláll - és milyen büszkeség tölti el az embert, mikor saját sütésű illatos friss kenyeret reggelizik :)...
Hozzávalók:
- 45 dkg liszt (fele fehér tönköly – fele teljes kiőrlésű tönkölyt használtam)
- 150 gr kefir vagy író
- 2 deci víz
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1,5 teáskanál Himalája só
- ízlés szerint fűszerek pl. rozmaring, kakukkfű, oregánó
Elkészítés:
A lisztben elkevertem a szódabikarbónát, és egy evőkanál aprított rozmaringot és a sót, hozzáöntöttem a kefirt és a vizet, majd az egészet összekevertem pár pillanat alatt. Egy ragacsos massza lesz, nem kell tőle megijedni.
Eközben előmelegítettem a sütőt 180 fokra, majd egy tepsire sütőpapírt tettem, ráhalmoztam két adagban a tésztát, mert így gyorsabban átsül. Nem kell különösebben formázni, itt most nem a szépség a lényeg, a belseje így is tökéletes lesz. Kb. 30 perc alatt megsült, ez sütőfüggő is, ha szép barna már kívül, akkor ki lehet venni és kihűteni.
Mi langyosan ettük, de érdemes megvárni, míg teljesen kihűl.
Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog