A világ egyik legegyszerűbb, leggyorsabban elkészíthető és legtáplálóbb vegán krémje a hummusz. Olcsó, tele van proteinnel, jó szendvicsbe, sültkrumplihoz, zöldségekhez mártogatni, pitába töltve, sőt pirítóssal reggelinek is tökéletes. Így csináld, ha még több fehérjét szeretnél az étrendedbe csempészni!
Hozzávalók:
- 1 doboz csicseriborsó konzerv, lecsöpögtetve
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 csapott evőkanál tahini
- 1 csapott evőkanál Netamin Natúr Borsó fehérje
- fél citrom leve (ízlés szerint lehet kevesebb)
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
- egyéb opcionális fűszerek a tetejére:
pirospaprika, kömény, zaatar fűszerkeverék, friss petrezselyem
Elkészítés:
Tegyél mindent a turmixgépbe vagy aprítóba és addig járasd, amíg homogén massza nem lesz. Ha túl sűrű, adj hozzá kevés vizet - érdemes evőkanalanként adagolni, hogy ne kegyen véletlenül túl híg. Tálalásnál csorgathatsz egy kis olívaolajat a tetejére, meghintheted friss vagy szárított fűszerekkel. Hűtőben 4-5 napig eláll, jól záródó dobozban vagy üvegben. Jó étvágyat hozzá!
Eredeti recept forrása:
gardenoflife.com/content/garden-recipes/protein-packed-hummus/