Általában a legtöbb smoothie-t hidegen kell fogyasztani, de télen sem érdemes lemondani róluk. Jó alapanyag választással a smoothie melegen is igazi testet-lelket melengető élmény lehet. Ihatod reggeli gyanánt is, de tökéletes uzsonnaként vagy akár desszertnek egy könnyű vacsora után.
Hozzávalók:
- 2 körte feldarabolva
- 1 kis darab friss gyömbér megpucolva vagy szárított fűszer formájában (ízlés szerint mehet bele, attól függ mennyire vagy csípős-párti)
- 1 adag vaníliás Vegan Protein Triplex
- 2 evőkanál mandula vaj (elhagyható, vagy tehetsz bele blansírozott mandulát)
- 1,5 csésze édesítetlen növényi tej
- 1 evőkanál agavé-, rizs- vagy juharszirup
- karácsonyi fűszerek ízlés szerint (elhagyható)
Elkészítés:
Tegyél mindent a turmixgépbe (ha mandulát teszel a smoothieba akkor először ezt daráld porrá, ha szárazon is megy a géped - utána mehet bele minden más). Turmixold a hozzávalókat addig, amíg krémes, homogén nem lesz. Aztán egy kis edényben melegítsd fel, és már ihatod is.
Alternatív elkészítési mód, hogy kis vízben megpárolod a körtét, hozzáöntöd a növényi tejet, hogy az is meleg legyen és úgy turmixolod össze az egészet - így még krémesebb végeredményt kapsz!
Ha szeretnél pluszban fűszerezni, akkor a mi tippünk az igazi karácsonyi vagy mézeskalács fűszerek kombinációja - fahéj, kardamon és csillagánizs. Egészségedre!
Eredeti recept forrása:
danettemay.com