A nagy érdeklődésre való tekintettel megosztunk veletek egy újabb fehérjével dúsított édesség receptet. Felszolgálhatod desszertnek az ünnepi ebéd után - ha van otthon szép csatos üveged, vagy előrelátón eltettél kisebb méretű befőttes üvegeket, feldobhatod az ünnepi asztalt vele. Tedd az egyszemélyes adagokat a hűtőbe és csak kapd ki őket, mikor a desszerthez értek. Díszítheted karácsonyi szalaggal, köthetsz az üveg szájára szárított citrom vagy narancs karikát és máris adhatod ajándékként a vendégeidnek!
Hozzávalók
- kb. 45 g sütőtök püré (sült tök kikapart belseje)
- 1/4 csésze holland kakaópor
- 1/2 csésze csokoládés Vegan Prot3in Triplex fehérje
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1/2 teáskanál fahéj
- 3/4 csésze növényi tej
- plusz édesítő ízlés szerint, ha szükséges
Elkészítés:
- Tedd a hozzávalókat a növényi tej kivételével egy aprítógépbe és jól turmixold össze. Néha állítsd meg és kapard le az oldaláról a masszát, hogy teljesen homogén legyen az egész.
- Fokozatosan adagold hozzá a növényi tejet, és turmixold tovább, amíg szép sima nem lesz.
- Öntsd át kis üvegekbe, fedd le őket és tedd a hűtőbe vagy a fagyasztóba. Hagyd benn legalább két órát, hogy összeérjenek az ízek! Felszolgálás előtt díszítheted növényi tejszínhabbal, fagyasztott gyümölcsdarabokkal, kandírozott naranccsal is.
Kép és recept forrása:
powerhungry.com