Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
recept: édesburgonya főzelék zöldségfasírttal

Recept: édesburgonya főzelék zöldségfasírttal

Újabb isteni gluténmentes, vegetáriánus fogás Zsuzsi konyhájából, ami után a húsevők sem reklamálnak. Akár tejmentesen is kipróbálhatod ezt a gyorsan elkészíthető receptet kedvencünkből, az édesburgonyából. Krumplifőzelék, kicsit másképp!

recept: édesburgonya főzelék zöldségfasírttalMár többször találkozhattatok receptjeinkben az isteni édesburgonyával, ami szuper alternatívája a sima krumplinak és édességekben is remekül megállja a helyétMost megint egy újragondolt klasszikus ételt osztunk meg veletek. Nyugodtan nekiállhattok egy rohanósabb hétköznap is az elkészítésének, mert sokkal hamarabb megfő, mint a hagyományos változata (még egy érv az édesburgonya mellett) és amíg rotyog, a zöldségfasírtot is ki tudod sütni hozzá.

Jó étvágyat!

Hozzávalók 4 főre:

1 kg édesburgonya

1 fej vöröshagyma

3-4 babérlevél

1 teáskanál őrölt piros paprika

3 evőkanál rizsliszt

3 evőkanál kefir vagy natúr joghurt (elhagyható)

pár csepp almaecet

só, bors

kókuszolaj

Fasírthoz:

1 db cukkini

1 nagyobb répa

kb. 5 evőkanál amarántliszt (helyette zabliszt vagy rizsliszt stb. is jó)

1 mokkáskanál kurkuma (elhagyható, más fűszer is jó ízlés szerint)

2 gerezd fokhagyma

2 db tojás

kókuszolaj

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágtam és kevés kókuszolajon megpároltam. Az édesburgonyát meghámoztam, felkockáztam ésa hagyma mellé szórtam az edénybe, a babérlevéllel együtt, kicsit átforgattam, fűszereztem, majd felöntöttem annyi vízzel, ami éppen csak ellepte és puhára főztem.

Ezalatt a cukkinit és a répát lereszeltem (cukkinit héjastól), és az összes többi hozzávalóval együtt összekevertem, majd egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán kb. 4-4 perc alatt megsütöttem a fasírtokat. Kb. púpos evőkanálnyi adagokban.

Mikor a krumpli megpuhult, kivettem egy merőkanálnyi mennyiséget, hozzászórtam a rizslisztet, ha akartok, itt kanalazhattok hozzá kefirt, joghurtot v tejfölt is. Simára turmixoltam és visszaöntöttem a főzelékbe, majd megvártam, míg elkezd besűrűsödni, rottyan egyet és el is zártam a gázt. Ekkor pár csepp almaecettel meglöttyintettem, kiszedtem a babérleveleket és kész - tálalható a főzelék.


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Ezt láttad már?
Recept: szilvásgombóc édesburgonyával
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér