Már többször találkozhattatok receptjeinkben az isteni édesburgonyával, ami szuper alternatívája a sima krumplinak és édességekben is remekül megállja a helyét. Most megint egy újragondolt klasszikus ételt osztunk meg veletek. Nyugodtan nekiállhattok egy rohanósabb hétköznap is az elkészítésének, mert sokkal hamarabb megfő, mint a hagyományos változata (még egy érv az édesburgonya mellett) és amíg rotyog, a zöldségfasírtot is ki tudod sütni hozzá.
Jó étvágyat!
Hozzávalók 4 főre:
1 kg édesburgonya
1 fej vöröshagyma
3-4 babérlevél
1 teáskanál őrölt piros paprika
3 evőkanál rizsliszt
3 evőkanál kefir vagy natúr joghurt (elhagyható)
pár csepp almaecet
só, bors
kókuszolaj
Fasírthoz:
1 db cukkini
1 nagyobb répa
kb. 5 evőkanál amarántliszt (helyette zabliszt vagy rizsliszt stb. is jó)
1 mokkáskanál kurkuma (elhagyható, más fűszer is jó ízlés szerint)
2 gerezd fokhagyma
2 db tojás
kókuszolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágtam és kevés kókuszolajon megpároltam. Az édesburgonyát meghámoztam, felkockáztam ésa hagyma mellé szórtam az edénybe, a babérlevéllel együtt, kicsit átforgattam, fűszereztem, majd felöntöttem annyi vízzel, ami éppen csak ellepte és puhára főztem.
Ezalatt a cukkinit és a répát lereszeltem (cukkinit héjastól), és az összes többi hozzávalóval együtt összekevertem, majd egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán kb. 4-4 perc alatt megsütöttem a fasírtokat. Kb. púpos evőkanálnyi adagokban.
Mikor a krumpli megpuhult, kivettem egy merőkanálnyi mennyiséget, hozzászórtam a rizslisztet, ha akartok, itt kanalazhattok hozzá kefirt, joghurtot v tejfölt is. Simára turmixoltam és visszaöntöttem a főzelékbe, majd megvártam, míg elkezd besűrűsödni, rottyan egyet és el is zártam a gázt. Ekkor pár csepp almaecettel meglöttyintettem, kiszedtem a babérleveleket és kész - tálalható a főzelék.
Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog