fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
12 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Karfiol ropogós - vegán rántott karfiol

Karfiol ropogós - vegán rántott karfiol

Igazi ropogós karfiol falatok tocsogós olaj és tojás nélkül. Vegán bundás zöldség recept, tojásallergiásoknak is. Gluténmentes változatban is elkészíthető!

Eláruljuk nektek a ropogós bunda titkát: szénsavas ásványvíz! Nem is gondoltad volna, igaz? Próbáld ki akár gluténmentes morzsával, vagy a most divatos pankoval - természetesen tojás nélkül, így allergiások is fogyaszthatják. Ha ízlett, legközelebb próbáld ki brokkolival is ;)!

Hozzávalók:

  • 3 csésze panko morzsa/gluténmentes kenyérmorzsa vagy darált kukoricapehely
  • 1 teáskanál paprikaőrlemény
  • 1 1/2 fokhagymapor
  • 1 1/2 hagymapor
  • 1/2-1 1/2 őrölt feketebors
  • só ízlés szerint
  • 1 csésze szénsavas víz
  • 1 csésze sima liszt/ gluténmentes liszt
  • 1 fej karfiol rózsáira szedve
  • olaj - lehetőleg sprayben

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 230°C-ra, bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Keverd össze a morzsát/pelyhet a fűszerekkel egy edényben. Egy másik edényben keverd össze a lisztet a szénsavas vízzel és forgasd meg benne a karfiol darabokat. Ezután a tésztás karfiolokat hempergesd meg a fűszeres morzsában, és tedd őket a sütőpapíros tepsibe. Fújt be őket enyhén olajjal és tedd be a sütőbe 9-12 percre, amíg meg nem barnul és ropogós nem lesz. Tálald valamilyen mártogatós szósszal, például ketchuppel vagy házi paradicsomszósszal!


Kép és eredeti recept forrása:

myvega.com

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér