Eláruljuk nektek a ropogós bunda titkát: szénsavas ásványvíz! Nem is gondoltad volna, igaz? Próbáld ki akár gluténmentes morzsával, vagy a most divatos pankoval - természetesen tojás nélkül, így allergiások is fogyaszthatják. Ha ízlett, legközelebb próbáld ki brokkolival is ;)!
Hozzávalók:
- 3 csésze panko morzsa/gluténmentes kenyérmorzsa vagy darált kukoricapehely
- 1 teáskanál paprikaőrlemény
- 1 1/2 fokhagymapor
- 1 1/2 hagymapor
- 1/2-1 1/2 őrölt feketebors
- só ízlés szerint
- 1 csésze szénsavas víz
- 1 csésze sima liszt/ gluténmentes liszt
- 1 fej karfiol rózsáira szedve
- olaj - lehetőleg sprayben
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 230°C-ra, bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Keverd össze a morzsát/pelyhet a fűszerekkel egy edényben. Egy másik edényben keverd össze a lisztet a szénsavas vízzel és forgasd meg benne a karfiol darabokat. Ezután a tésztás karfiolokat hempergesd meg a fűszeres morzsában, és tedd őket a sütőpapíros tepsibe. Fújt be őket enyhén olajjal és tedd be a sütőbe 9-12 percre, amíg meg nem barnul és ropogós nem lesz. Tálald valamilyen mártogatós szósszal, például ketchuppel vagy házi paradicsomszósszal!
Kép és eredeti recept forrása:
myvega.com