A muffinról a legtöbb embernek a cukor és a csoki jut eszébe, pedig mostanában rengeteg sós muffin receptet találni az interneten. A sós muffinok hasonlóak a pogácsákhoz, akár vendégvárónak is remekül megfelelnek. Ez az egészséges, újhagymás muffin akár fehér kenyér helyett is csipegethető főétel vagy leves mellé.
Hozzávalók:
- 25 dkg finom- vagy teljes kiőrlésű liszt
- ½ csomag sütőpor
- 6 ek. olívaolaj
- 2,5 dl víz
- 2 szál újhagyma
- 10 dkg kukorica
- 15 dkg pritaminpaprikás tofu
- himalaya só– ízlés szerint
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport összekeverjük.
Megsózzuk, belevágjuk a újhagymát, beleszórjuk a kukoricát és az apró kockákra vágott tofut.
Belemérjük az olajat, vizet és alaposan összekeverjük.
Muffin formában 30 perc alatt, 180 fokos lángon kisütjük.
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja