Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Kelbimbófasírt almával

Kelbimbófasírt almával

A kelbimbó almával fantasztikus párosítás, fasírtként elkészítve laktató és alakbarát főétel is lehet belőle, edd salátával, vagy akár vegaburgerként. Gluténmentes verzióban is elkészíthető!

A kelbimbó sem lesz többet ellenség, ha kipróbáljátok ezt a receptet!

kelbimbofasirt_almaval_receptA kelbimbó és az alma szuper párosítás, sütve, párolva, köretnek, vagy akár így, fasírtként. Kefírrel, vagy joghurttal a tetején, bármilyen salátával igazi alakbarát étel, de vegaburgert is készíthetsz belőle.

Hozzávalók 6-8 db-hoz:

1 db alma

25-30 dkg kelbimbó

2 db tojás

2 púpos evőkanál rozsliszt

só, bors

kókuszzsír a sütéshez

Tálaláshoz: kefír + friss saláta

Az almát megmostam, héjastól lereszeltem a kelbimbót szintén. (Utóbbit aprítógépben egyszerűbb). A tojást felvertem, hozzákevertem a lisztet, majd beleforgattam az almát és a kelbimbót, sóztam, borsoztam.

Egy serpenyőben kókuszzsírt hevítettem, majd egy evőkanállal adagoltam bele a masszából és a tetejét kicsit lelapítottam. Kb. 8 cm átmérőjű fasírtokat sütöttem, mindkét oldaluk kb. 4 percig pirult, ezután papírtörlőre szedtem és zöldsalátával tálaltam, amire pár csepp olívaolaj, só, bors és citromlé került.

TIPP: készíthetsz gluténmentes verziót is, ha kicseréled a rozslisztet hajdinalisztre.

Forrás: Pálmafa Project blog, Zsuzsi blogja

Ezt láttad már?
Kelbimbó, ahogyan még biztos, hogy nem kóstoltad!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér