A kelbimbó sem lesz többet ellenség, ha kipróbáljátok ezt a receptet!
A kelbimbó és az alma szuper párosítás, sütve, párolva, köretnek, vagy akár így, fasírtként. Kefírrel, vagy joghurttal a tetején, bármilyen salátával igazi alakbarát étel, de vegaburgert is készíthetsz belőle.
Hozzávalók 6-8 db-hoz:
1 db alma
25-30 dkg kelbimbó
2 db tojás
2 púpos evőkanál rozsliszt
só, bors
kókuszzsír a sütéshez
Tálaláshoz: kefír + friss saláta
Az almát megmostam, héjastól lereszeltem a kelbimbót szintén. (Utóbbit aprítógépben egyszerűbb). A tojást felvertem, hozzákevertem a lisztet, majd beleforgattam az almát és a kelbimbót, sóztam, borsoztam.
Egy serpenyőben kókuszzsírt hevítettem, majd egy evőkanállal adagoltam bele a masszából és a tetejét kicsit lelapítottam. Kb. 8 cm átmérőjű fasírtokat sütöttem, mindkét oldaluk kb. 4 percig pirult, ezután papírtörlőre szedtem és zöldsalátával tálaltam, amire pár csepp olívaolaj, só, bors és citromlé került.
TIPP: készíthetsz gluténmentes verziót is, ha kicseréled a rozslisztet hajdinalisztre.
Forrás: Pálmafa Project blog, Zsuzsi blogja