A kelbimbó általában a "nemszeretem" ételek listáján van, nagy szomorúságomra. Részemről mindent megteszek, hogy a kelbimbó népszerűségét emeljem. Íme egy egyszerű, gyorsan elkészíthető recept, amiben nem a megszokott módon próbálhatod ki a kelbimbót! További finomságokkal ötvöztem, hogy azt is megtapasztald, milyen további zöldségekkel érdemes kombinálni a kelbimbót! Ne feledd, a visszajelzéseknek mindig örülök ;-)
Hozzávalók 4 főre:
1 zacskó spagetti (szükség szerint gluténmentes)
10 dkg aszalt paradicsom (pár szem friss koktélparadicsom is jó)
1 marék olívabogyó
1 marék dió
2 gerezd fokhagyma
pár csepp citromlé
olívaolaj
1 mokkáskanál szárított bazsalikom
Tetejére: 10 dkg rokfortsajt, petrezselyem
Elkészítés
A tésztát lobogó sós vízben kifőztem, leszűrtem, meglocsoltam pici olívaolajjal, pár csepp citromlével és belekevertem a lereszelt fokhagymát.
A kelbimbót megmostam, a külső csúnyácska leveleit leszedtem, majd félbevágtam őket és egy serpenyőben kevés olívaolajon elkezdtem pirítani, mikor lett egy kis színe akkor öntöttem alá kb. fél deci vizet, sóztam, borsoztam, megszórtam a bazsalikommal és lefedtem, hogy megpuhuljon. Mikor majdnem elfőtte a vizet beleszórtam az aszalt paradicsomokat, pár percig együtt főztem még őket, hogy a paradicsom puhább legyen, aztán elzártam a gázt, beleszórtam az aprított petrezselymet, olívabogyókat, a diót, pici bazsalikomot is, és rámorzsoltam a sajtot.
TIPP: mindig alaposan mosd meg a kelbimbót. Ha szépek a külső levelek, akkor felesleges azokat leszedni, elég félbevágni a nagyobb szemeket. Fontos még, hogy nem szabad szétfőzni, elég ha megpuhul, de még van rajta mit harapni :-)
Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja,