Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Kelbimbó, dió, olívabogyó ízletes egytálételben kombinálva!

Kelbimbó, ahogyan még biztos, hogy nem kóstoltad!

Egyszerű és finom kelbimbós tészta recept, aszalt paradicsommal, olívabogyóval és dióval. Könnyű vacsorának vagy gyors ebédnek, akár kezdő szakácsoknak is!

A kelbimbó általában a "nemszeretem" ételek listáján van, nagy szomorúságomra. Részemről mindent megteszek, hogy a kelbimbó népszerűségét emeljem. Íme egy egyszerű, gyorsan elkészíthető recept, amiben nem a megszokott módon próbálhatod ki a kelbimbót! További finomságokkal ötvöztem, hogy azt is megtapasztald, milyen további zöldségekkel érdemes kombinálni a kelbimbót! Ne feledd, a visszajelzéseknek mindig örülök ;-)

Hozzávalók 4  főre:

Kelbimbó, dió, olívabogyó ízletes egytálételben kombinálva!30 dkg kelbimbó

1 zacskó spagetti (szükség szerint gluténmentes)

10 dkg aszalt paradicsom (pár szem friss koktélparadicsom is jó)

1 marék olívabogyó

1 marék dió

2 gerezd fokhagyma

pár csepp citromlé

olívaolaj

1 mokkáskanál szárított bazsalikom

Tetejére: 10 dkg rokfortsajt, petrezselyem

Elkészítés

A tésztát lobogó sós vízben kifőztem, leszűrtem, meglocsoltam pici olívaolajjal, pár csepp citromlével és belekevertem a lereszelt fokhagymát.

A kelbimbót megmostam, a külső csúnyácska leveleit leszedtem, majd félbevágtam őket és egy serpenyőben kevés olívaolajon elkezdtem pirítani, mikor lett egy kis színe akkor öntöttem alá kb. fél deci vizet, sóztam, borsoztam, megszórtam a bazsalikommal és lefedtem, hogy megpuhuljon. Mikor majdnem elfőtte a vizet beleszórtam az aszalt paradicsomokat, pár percig együtt főztem még őket, hogy a paradicsom puhább legyen, aztán elzártam a gázt, beleszórtam az aprított petrezselymet, olívabogyókat, a diót, pici bazsalikomot is, és rámorzsoltam a sajtot.

TIPP: mindig alaposan mosd meg a kelbimbót. Ha szépek a külső levelek, akkor felesleges azokat leszedni, elég félbevágni a nagyobb szemeket. Fontos még, hogy nem szabad szétfőzni, elég ha megpuhul, de még van rajta mit harapni :-)

 


Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja,

Ezt láttad már?
Kelbimbófasírt almával
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér