A cékla mellé szerintem eszméletlen jó párosítás bármilyen savanykásabb piros bogyós gyümölcs, de eddig ez a kombináció a kedvencem! Igazi vitaminbomba, sőt, kiemelten ajánlom rendszeres fogyasztásra azoknak, akik esetleg vashiánnyal küzdenek. A leves dúsítható még ribizlivel és málnával is, ízlés szerint. Próbáld ki és írd meg, hogy ízlett! Egészségedre! :-)
Hozzávalók 2 adaghoz:
2 kis fej cékla
2 marék meggy
1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
1 csipet só
2 evőkanál kókuszkrém (vagy sűrű natúr joghurt vagy más növényi tejek)
4 szem datolya édesítésnek (helyette más aszalt gyümölcs is jó)
pár csepp citromlé
petrezselyem a tetejére (elhagyható)
Elkészítés:
A céklát lereszeltem és a turmixgép táljába tettem, majd a meggyet kimagoztam és felét kb. szintén a cékla mellé dobtam, majd ment hozzá a kókuszkrém (vagy joghurt), csipet só, fahéj, apróra vágott datolya és annyi víz, amennyi éppen csak ellepte. Inkább legyen kevesebb, aztán ha túl sűrű, még lehet hozzáönteni. Simán felönthetitek kókusztejjel, mandulatejjel stb. is. Pár másodperc turmixolás következett, majd tálakba töltöttem, beleszórtam a meggyet, tetejére petrezselymet szórtam, pár csepp citromlevet csorgattam rá és kész. Ha hideg volt a víz, a meggy és kókusz, akkor hűteni sem kell, különben mehet a hűtőbe min. egy fél órára.
Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja