Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Mogyoróvajas-banános mousse torta

Mogyoróvajas-banános mousse torta

Vegán tortaköltemény Receptversenyünk 2. helyezettjétől, Paulovics Petrától. Fantasztikus ízvilág ölt testet ebben a laktató és egészséges süteményben. Ideális ünnepi alkalmakra, hétvégi desszertnek, vagy csak arra, hogy megjutalmazzuk magunkat ;-). Olvasd el a tippeket is a recept végén, mielőtt hozzáfogsz az elkészítéshez!

Hozzávalók: (18 cm-es tortaformához)

100 g magozott datolya

50 g dió

50 g pörkölt, sótlan földimogyoró

40 g kókuszzsír

40 g vaníliás Vegán Prot3in Triplex fehérjepor

60 g mogyoróvaj

12 g keserű kakaópor

2 érett banán

3 dl növényi tej

1 evőkanál útifűmaghéj

6 g agar agar

2 evőkanál növényi tej

Elkészítés:

1. A kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral.

2. A kimagozott datolyát forró vízzel leöntjük és állni hagyjuk néhány percig, hogy puhuljon, majd leszűrjük.

3. Az aprítógépbe helyezzük a diót, földimogyorót, a beáztatott és lecsepegtetett datolyát, valamint az olvasztott kókuszzsírt, és a számunkra megfelelő állagúra aprítjuk. Lehet egészen apróra, vagy ropogósra, ki hogy szereti.

4. Belesimítjuk a kibélelt tortaformába.

5. 180°C -on kb 5-8 percig sütjük, majd kihűtjük.

6. A z agar-agar és a 2 evőkanál növényi tej kivételével minden többi hozzávalót alaposan összeturmixolunk, hogy selymes, sima állagú legyen.

7. Az agar agart a 2 evőkanál tejjel a megfelelő módon elkészítjük: feloldjuk, melegítjük, majd hozzákeverjük a krémhez.

8. A kihűlt alapra öntjük a krémet és egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.

9. Tálalás előtt óvatosan körbevágjuk a forma szélénél, hogy könnyen kijöjjön.

Tipp:

Az útifűmaghéjat előtte kávédarálóban egészen por állagúra lehet őrölni, ettől krémesebb lesz a végeredmény.

A süteményt dúsíthatjuk gyümölccsel úgy, hogy az alapra banánt, más gyümölcsöket fektetünk, mielőtt ráöntjük az elkészült krémünket.

Igény szerint emelhetünk a fehérjeadagon.

Az alap elhagyásával pohárdesszertet készíthetünk belőle.

Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér