Újabb receptünk kifejezetten a hagyományos ételeket vegán változatban is kedvelőknek! Könnyen elkészíthető, másnap dobozolva is nagyon finom édesség, természetesen extra növényi fehérjével, ahogy tőlünk megszokhattátok ;)!
Hozzávalók:
- 1 kis doboz zsíros kókusztej
- 1 csésze édesítetlen mandulatej
- 1 csésze rizs (lehet fehér vagy barna rizs is)
- 1/4 csésze agavé-, rizs- vagy juharszirup - esetleg nádcukor, ha az van otthon
- 1 adag vaníliás Vegan Protein Triplex
- fahéj ízlés szerint
- csipet só
- 1 csésze mazsola (elhagyható)
- a tetejére áfonya, növényi tejszínhab, pirított mandulaszeletek ízlés szerint
Elkészítés:
Forrald fel egy kis lábasban vagy forralóban a kókusztejet, majd add hozzá az átöblített és lecsöpögtetett rizst. 5 percig forrald, aztán vedd egészen kicsi lángra a tűzhelyet és hagyd rajta még 20 percig. Ezután add hozzá a mandulatejet, és a többi hozzávalót, jól keverd össze és főzd még további 10 percig. Ha krémesebben szereted, mehet még bele mandulatej ízlés szerint. Főzés közben gyakran kevergesd, hogy ne égjen oda az alja. Ha kész, vedd le a tűzről, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálalhatod, vagy be is hűtheted fogyasztás előtt. Csak tálalásnál tedd a tetejére az extrákat, hogy ne ázzanak el! Jó étvágyat!
Eredeti recept forrása:
neuroticmommy.com/2017/05/11/vegan-coconut-rice-pudding/