Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Recept: narancsos répás hajdinalisztes muffin

Recept: narancsos répás hajdinalisztes muffin

Répa, dió és narancs - kevert tésztában garantáltan levesz a lábadról. Muffin formájú, répatorta ihletésű desszert, nem csak húsvétra. Gyors édesség recept Zsuzsitól, hogy ne a sütéssel teljen a szabadság ;).. Kattints a részletekért!

Recept: narancsos répás hajdinalisztes muffinEz egy igazi húsvétra való édesség - répatorta muffinnak álcázva. A hajdinaliszttől könnyű marad az állaga, nem is esik szét, gyorsan kész és finom is! A képen lekvárral a tetején szerepel, de lehet rá mascarponét vagy sűrű görög joghurtot is kenni - akkor viszont tényleg a klasszikus répatorta kistestvére az eredmény.

Hozzávalók 12 db-hoz (2 decis bögrével mérve):

1,5 bögre hajdinaliszt (más liszt is jó természetesen)

1,5 bögre apróra reszelt répa

4 evőkanál darált dió

1 citromreszelt héja

fél bögre nyírfacukor

2 db tojás

3 dkg vaj

1 bögre narancslé (nálam fele narancslé, fele kókusztej)

1 mokkáskanál fahéj

2 teáskanál sütőpor

1 teáskanál szódabikarbóna

csipet só

pár szem aszalt gyümölcs, csokidarabok ízlés szerint

Elkészítés:

A sütőt előmelegítettem 180 fokra, a muffintepsit kibéleltem muffinpapírokkal.

A lisztet a darált dióval, citromhéjjal, sütőporral, szódabikarbónával, csipet sóval, fahéjjal, néhány szem aszalt áfonyával egy tálban elkevertem.

Habosra kevertem a vajat a cukorral és a tojással, majd hozzáöntttem a narancslé-kókusztej kombót is. A répát apró lyukú reszelőn lereszeltem, majd ezt is a vajas keverékhez szórtam, elkevertem, végül az egészet a liszthez öntöttem, gyorsan összeforgattam és 3/4-ig feltöltöttem vele a muffintepsi mélyedéseit. A tetejükre tettem egy-egy kiskanál baracklekvárt, majd kb. 20-25 perc alatt megsütöttem őket. Tűpróbával ellenőriztem, hogy átsültek-e. Hűtés után fogyaszthatóak, de langyosan is lecsúszott egy példány….


Forrás:

Zsuzsi blogja, Pálmafa Project blog

Ezt láttad már?
Mézes
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér