Ez egy igazi húsvétra való édesség - répatorta muffinnak álcázva. A hajdinaliszttől könnyű marad az állaga, nem is esik szét, gyorsan kész és finom is! A képen lekvárral a tetején szerepel, de lehet rá mascarponét vagy sűrű görög joghurtot is kenni - akkor viszont tényleg a klasszikus répatorta kistestvére az eredmény.
Hozzávalók 12 db-hoz (2 decis bögrével mérve):
1,5 bögre hajdinaliszt (más liszt is jó természetesen)
1,5 bögre apróra reszelt répa
4 evőkanál darált dió
1 citromreszelt héja
fél bögre nyírfacukor
2 db tojás
3 dkg vaj
1 bögre narancslé (nálam fele narancslé, fele kókusztej)
1 mokkáskanál fahéj
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
csipet só
pár szem aszalt gyümölcs, csokidarabok ízlés szerint
Elkészítés:
A sütőt előmelegítettem 180 fokra, a muffintepsit kibéleltem muffinpapírokkal.
A lisztet a darált dióval, citromhéjjal, sütőporral, szódabikarbónával, csipet sóval, fahéjjal, néhány szem aszalt áfonyával egy tálban elkevertem.
Habosra kevertem a vajat a cukorral és a tojással, majd hozzáöntttem a narancslé-kókusztej kombót is. A répát apró lyukú reszelőn lereszeltem, majd ezt is a vajas keverékhez szórtam, elkevertem, végül az egészet a liszthez öntöttem, gyorsan összeforgattam és 3/4-ig feltöltöttem vele a muffintepsi mélyedéseit. A tetejükre tettem egy-egy kiskanál baracklekvárt, majd kb. 20-25 perc alatt megsütöttem őket. Tűpróbával ellenőriztem, hogy átsültek-e. Hűtés után fogyaszthatóak, de langyosan is lecsúszott egy példány….
Forrás:
Zsuzsi blogja, Pálmafa Project blog