Hozzávalók:
- 20 dkg zöldborsó
- 10 dkg sütőtök
- 10 dkg burgonya
- 20 dkg fehér tönkölyliszt
- 5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (vagy 4 dkg tönkölyliszt+1 dkg natúr borsó fehérje
- 2 dl víz
- 1 csokor petrezselyem
- só -ízlés szerint
- 3 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A borsót kevés vízen megpároljuk.
Eközben a sütőtököt és a krumplit lereszeljük.
Amikor kifőtt a borsó, hozzákeverjük a lereszelt krumplihoz, sütőtökhöz.
Ekkor hozzáadjuk a sót, liszteket, a felaprított petrezselymet, olajat és a vizet.
Összedolgozzuk, majd kerámia palacsintasütőbe halmozzuk, és elegyengetjük őket (akár az amerikai palacsintákat), és kisütjük.
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja