Ízletes, krémes, egészséges pástétom, hideg téli, vagy meleg nyári estékre. Hozzávalók:
- 2 közepes zellergumó
- 3-4 ek. olívaolaj
- 1 tk. mustármag
- 1 fej lilahagyma
- 2 ek. kókuszzsír
- ½ csokor petrezselyem
- 1 ek. sörélesztőpehely
- himalaya só, ételízesítő - igény szerint
Elkészítés: A két közepes méretű zellert meghámozzuk és kockákra vágjuk. Olívaolajjal kikent tepsiben 150 fokon, 20 perc alatt megsütjük. Közben forgatjuk, nehogy leégjen. Amíg sül a zeller, vízen megpároljuk az apróra vágott lilahagymát. A zellert – miután kihűlt – egy magas falú tálba tesszük, ízesítjük mustármaggal és sóval Botmixerrel alaposan összeturmixoljuk. Ezután adjuk hozzá a megpárolt hagymát, a kókuszolajat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a sörélesztőpelyhet. Ha szükséges, egyénileg továbbfűszerezhetjük. Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja